GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίωξη για κακούργημα κατά του οίκου Morgan Stanley

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την υπόθεση του «συνοικεσίου» της Εθνι...


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την υπόθεση του «συνοικεσίου» της Εθνικής Τράπεζας με την Alphabank τον Ιανουάριο του 2011.
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την υπόθεση του «συνοικεσίου» της Εθνικής Τράπεζας με την Alphabank τον Ιανουάριο του 2011.
Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά των εκπροσώπων του διεθνούς πιστωτικού οίκου Morgan-Stanley και ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Λάτσινου, μετά από παραγγελία του αντεισαγγελέα εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος είχε κάνει και την έρευνα.
Η δίωξη αφορά το κακούργημα της «χρήσης εν γνώσει προνομιακών πληροφοριών για την απόκτηση και τη διάθεση χρηματοπιστωτικών μέσων στα οποία αφορούν οι πληροφορίες αυτές με σκοπό απόκτησης περιουσιακού οφέλους, τελεσθήσα κατ’ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα», η αξία των παράνομων συναλλαγών φαίνεται πως υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον η δίωξη αφορά και την κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα για διάδοση, εν γνώσει, ψευδών πληροφοριών και ειδήσεων με σκοπό την τεχνητή διαμόρφωση της τιμής και εμπορευσιμότητας χρηματοπιστωτικού μέσου προς απόκτηση περιουσιακού οφέλους τελεσθήσα κατ’ εξακολούθηση. Η υπόθεση αφορά τον ρόλο που φέρεται πως έπαιξε ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οίκος, καθώς εμφανιζόταν ως σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας το διάστημα της παραλίγο αγοράς, ενώ παράλληλα φέρεται πως ανέβαζε το ποσοστό των μετοχών της στην Alphabank.
Παρέμβαση
Η Δικαιοσύνη παρενέβη μετά από στοιχεία που έστειλε η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία αναφέρονταν σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια, μετά τη διαρροή των εμπιστευτικών συζητήσεων, όπου φέρεται πως υπήρξε αύξηση της τιμής των μετοχών της Alphabank κατά 33% και της Εθνικής κατά 18%.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα συμπεράσματα της εισαγγελικής έρευνας είναι πως η Morgan- Stanley, σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, αγόρασε μετοχές της Alpha το επίμαχο διάστημα, γεγονός που κάποιοι θεωρούν ότι οφείλεται σε εσωτερική πληροφόρηση.
Η δικογραφία θα ανατεθεί σε ανακριτή, προκειμένου να προσωποποιήσει τα αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση