GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν συγκάλυψη του σκανδάλου Siemens...

Σαφείς αιχμές για πολιτική συγκάλυψη του σκανδάλου Siemens αφήνουν επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ...

Σαφείς αιχμές για πολιτική συγκάλυψη του σκανδάλου Siemens αφήνουν επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ορισμένοι εκ των εμπλεκομένων κατέχουν «καίριες θέσεις, με αποφασιστικό διοικητικό και πολιτικό ρόλο».
Ειδικότερα, οι  Χρήστος Αηδόνης, Γιάννης Δριβελέγκας, Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραΐτης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, που φαίνεται να έχουν δημιουργήσει τη δική τους ομάδα εντός του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν ότι «το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης Siemens στο σύνολό της, το οποίο συνετάγη μετά από περίπου ένα χρόνο εργασιών της επιτροπής, κατέληξε σε 8 προτάσεις. Η πρώτη των προτάσεων της εξεταστικής επιτροπής, η οποία κατέθεσε το πόρισμα το 2011 στην Ολομέλεια της Βουλής είναι: "να επισπευστεί το ταχύτερο δυνατό η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Siemens που έχει αρχίσει από το 2005"».
»Επειδή το ζήτημα των φυσικών και ηθικών αυτουργών της πολυδαίδαλης υπόθεσης, που στην Ελλάδα και όχι μόνο, έχει χαρακτηριστεί εύστοχα ως σκάνδαλο Siemens, είναι τεράστιας οικονομικής, ποινικής, πολιτικής και κοινωνικής σπουδαιότητας. Επειδή στη χειμαζόμενη από πολύπλευρη κρίση πατρίδα μας κάποιοι, ενώ έχουν καθοριστικής σημασίας εμπλοκή στις ομολογημένες γενικώς παραβάσεις της Siemens και των οργάνων της, εξακολουθούν να είναι ποινικά, αστικά, πολιτικά, κοινωνικά στο απυρόβλητο λόγω της μακρόσυρτης δικαστικής έρευνας».
»Ενδεχομένως κάποιοι εξ αυτών να βρίσκονται σε καίριες θέσεις με αποφασιστικό ρόλο (διοικητικό, πολιτικό, οικονομικό) έχοντας την δυνατότητα να προξενούν και σήμερα βλάβη στο δημόσιο χρήμα με αντίστοιχη παράνομη δράση. Επειδή στην εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα και τους Ελληνες συγκυρία, η επτάχρονη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα είναι μεγάλη πολυτέλεια, που ενδέχεται να οδηγήσει σε παραγραφές, αν δεν έχει ήδη οδηγήσει».
»Ερωτάσθε κυριε Υπουργέ:
Με δεδομένη την ανεξαρτησία των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, πότε θα ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα που έχει αρχίσει από το 2005 για τα εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο Siemens πρόσωπα;».

2 σχόλια

  1. ΠΑΣΟΚ, oι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας...

    Το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη αποσταθεροποιημένο από την εποχή Γιώργου Παπανδρέου.
    Η ανάληψη της ηγεσίας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο επιβεβαίωσε απλώς την πορεία κατάρρευσης και μάλιστα την επιτάχυνε. Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι φθαρμένος πολιτικά, πριν καν αναλάβει την ηγεσία του κόμματος, και η φθορά του συνεχίζεται, ενώ δεν είναι αποδεκτός ούτε από την ιστορική βάση του ΠΑΣΟΚ ούτε από τα στελέχη ούτε από τη νέα γενιά.

    Ουσιαστικά, το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί μόνο με τη συμμετοχή των συνεργατών του κ. Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει έναν ιστορικό κύκλο. Το αν θα είναι ο κ. Βενιζέλος εκείνος που θα κλείσει την πόρτα ή θα υπάρξει επόμενος, είναι υπό συζήτηση. Υπό το πρίσμα αυτό η παραμονή του κ. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί.

    Η φιλοδοξία του Ανδρέα Λοβέρδου να ηγηθεί νέου σχήματος είναι σύμπτωμα της παρακμής του ΠΑΣΟΚ και όχι ελπιδοφόρα εξέλιξη. Από το σχήμα αυτό...
    τίποτα θετικό δεν είναι δυνατό να προκύψει επειδή αν ο κ. Λοβέρδος διέθετε ικανότητες και έφερνε μαζί του μια αναγεννητική αύρα, θα το ήξερε προ πολλού ο ελληνικός λαός και ο ίδιος φυσικά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΜΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ …

    Όποιος ελέγχει τη Δικαιοσύνη, ελέγχει την οικονομία και άρα και τα κράτη.

    Γι' αυτόν τον λόγο σήμερα οι "Ζαγοριανοί" πλειοδοτούν για το ποιος θα τους εξυπηρετήσει καλύτερα. Όσο πιο πολλές παραχωρήσεις τούς κάνουν, τόσο πιο μεγάλες καριέρες θα λάβουν. Τους έχουν εγγυηθεί ατιμωρησία και έχουν αποθρασυνθεί πλήρως. Το αποτέλεσμα είναι αυτό, το οποίο βλέπουμε. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό την απειλή ξένων δυνάμεων και το σύστημα Δικαιοσύνης δεν αντιδρά. Οι ντόπιοι συνεργάτες των Γερμανών και των Σιωνιστών παραδίδουν τα πάντα στους νέους κατακτητές, χωρίς να φοβούνται τίποτε. Τα "πάντσερ" των Ναζί ξαναεισβάλουν στις ευρωπαϊκές χώρες ...Εισβάλουν πιο άπληστα και επικίνδυνα από ποτέ.

    Το σάπιο νομοθετικό μας σύστημα σύμφωνα με το οποίο όλα επιτρέπονται και τίποτα δεν τιμωρείται είναι υπεύθυνο για την κατάσταση διαφθοράς, φόβου και απόλυτης παρακμής μέσα στην οποία ζει η ελληνική κοινωνία.

    Μας πρόδωσαν οι δικαστικοί μας που μαζί με τους άπληστους πολιτικούς , το έχουν ρίξει στις μαφιόζικες αρπαχτές και δεν τιμωρούν τους προδότες ,τους κλέφτες και τα αρχιλαμόγια του γένους.

    Η αγανάκτηση των Ελλήνων είναι μεγάλη, η απογοήτευση αυξάνεται ιλιγγιωδώς, η οργή είναι ατελείωτη…


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση