GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Οικονομικός Διευθυντής στον κόσμο των social media...

Η οικονομική κρίση είναι πλέον παρούσα σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Το τοξικό χρέος έγινε παιχνίδι Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία Wis...

Η οικονομική κρίση είναι πλέον παρούσα σε κάθε έκφανση της ζωής μας.
Το τοξικό χρέος έγινε παιχνίδι
Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία Wiskids Games λανσάρισε πρόσφατα την gaming εφαρμογή «Toxic debt or credit crunch», η οποία διατίθεται στο iTunes έναντι 0,99 ευρώ και είναι συμβατή με iPhone και iPad. Στο σενάριο του παιχνιδιού, ο κακός τραπεζίτης Sir Derf έχει καταδικάσει τον Planet Shred, την οικονομική πρωτεύουσα του γαλαξία Holyrood σε οικονομικό μαρασμό, καθώς επιβαρύνει της τράπεζες με τοξικά χρέη, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις για οικονομική κατάρρευση.
Ο ήρωας του παιχνιδιού Bailey αναζητά τους κωδικούς ασφαλείας στο κρυφό θησαυροφυλάκιο του Sir Derf, με σκοπό να αποτρέψει την καταστροφή. Για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ορδές των Hornby Lizards και να αποκηρύξει τον Sir Derf από ιππότη.
Το σενάριο αφήνει να εννοηθεί ότι ο κακός Sir Derf δεν είναι άλλος από τον Fred Goodwin, πρώην Sir Fred και τέως CEO της Royal Bank of Scotland, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτηση από το αξίωμά του τον Ιανουάριο του 2009, ένα μήνα πριν η RBS ανακοινώσει απώλειες ύψους 24,1 δις στερλινών, ποσό που μέχρι σήμερα συνιστά τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη εταιρική ζημιά όλων των εποχών στη Μ. Βρετανία.
Ο Fred Goodwin είχε χριστεί ιππότης το 2004, όμως ο τίτλος του ακυρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Η ονοματολογία της εφαρμογής «εκθέτει» και τον Andy Hornby, πρώην CEO της HBOS, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση το 2008, όταν η σχεδόν χρεoκοπημένη τράπεζα πέρασε στον έλεγχο της Lloyds TSB.
Η εφαρμογή είναι ήδη αρκετά δημοφιλής στη Μ. Βρετανία, με τους χρήστες να δηλώνουν στα reviews τους ότι «είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να πυροβολείς τραπεζίτες». Άραγε αν έβγαινε αντίστοιχη ελληνική εφαρμογή, ποιο θα ήταν το σενάριο;
«Εκ των έσω» αναζητούν πλέον οι εταιρείες τους Οικονομικούς Διευθυντές
Σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%, οι Οικονομικοί Διευθυντές των εταιρειών του δείκτη FTSE ανέλαβαν τα καθήκοντά τους μετά από εσωτερική προαγωγή. Σε σχετικό post στο εταιρικό της blog, η executive search εταιρεία Οdgers Μark Freebairn καταγράφει την τάση για αναζήτηση του επόμενου Οικονομικού Διευθυντή ανάμεσα στα στελέχη που ήδη εργάζονται σε μία εταιρεία.
Οι αριθμοί αποκαλύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία: από το 2007 μέχρι σήμερα, στις εταιρείες του δείκτη FTSE 350, το 2007 τα στελέχη που προήχθησαν σε Οικονομικούς Διευθυντές μέσα στην εταιρεία τους έφταναν τα 25, ενώ το 2010, ο αριθμός αυτός είχε υπερδιπλασιαστεί, φτάνοντας τους 57.
Τα στοιχεία του 2011 δείχνουν ότι η τάση αυτή συνεχίζεται. Οι αναλυτές της Οdgers Μark Freebairn εκτιμούν ότι κατά τη διετία 2007-2008, στο αποκορύφωμα δηλαδή της τραπεζικής κρίσης, οι εταιρείες θεώρησαν ότι έπρεπε να «εισάγουν» ταλαντούχα στελέχη στην οικονομική διεύθυνση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς δυσκολίες που εκδηλώθηκαν εκείνη την περίοδο.
Στις περιπτώσεις όπου η εταιρική μεταρρύθμιση απέδωσε καρπούς και η κατάσταση εξομαλύνθηκε, οι εταιρείες επέλεξαν να ακολουθήσουν την πιο «συντηρητική» πολιτική των εσωτερικών προαγωγών. Οι εταιρείες εξετάζουν πλέον ακόμα πιο προσεκτικά τα άτομα που θα καταλάβουν τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή, καθώς ο χρόνος τον οποίο αφιερώνουν προκειμένου να αξιολογήσουν τους υποψήφιους έχει αυξηθεί κατά 38%, μέσα στην τριετία 2008-2011.
Twitter
- «Και να σκεφτεί κανείς ότι, πριν από τρία χρόνια, οι ισπανικές τράπεζες ήταν ανάμεσα στις ισχυρότερες του πλανήτη»
Ο διακεκριμένος τραπεζικό αναλυτής Chris Skinner (@FSClub) θυμάται τις εποχές που τράπεζες όπως η Santander φιγουράριζαν στις πρώτες θέσεις των παγκόσμιων κατατάξεων.
- «Είμαι περίεργη να δω πως ο Koen Doens θα πείσει τους δημοσιογράφους να μην αποκαλούν “σχέδιο διάσωσης” το σχέδιο διάσωσης της Ισπανίας»
Η δημοφιλής στο Twitter δημοσιογράφος της Wall Street Journal Ματίνα Στεβή (@MatinaStevis) καταγράφει το πώς ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα.
Το hashtag “It’s not a rescue, it’s a robbery” αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή trending topics στο Twitter τον τελευταίο μήνα. Οι Ισπανοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να παραδοθούν αμαχητί.

cfoagenda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση