GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To πρώτο ηλεκτρικό supercar

Τη γενική εικόνα που έχει διαμορφωθεί για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσπαθεί να αλλάξει η κροατική εταιρεία Rimac Automobili, λανσάροντ...

Τη γενική εικόνα που έχει διαμορφωθεί για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσπαθεί να αλλάξει η κροατική εταιρεία Rimac Automobili, λανσάροντας στην αγορά το τελευταίο της δημιούργημα.
Πρόκειται για το ηλεκτρικό supercar «Concept One». Οι λάτρεις της ταχύτητας συχνά περιφρονούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς πιστεύουν πως είναι αργά και ανεπαρκή.
Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για το Concept One. Το «πράσινο» υπερπολυτελές σπορ κουπέ, με μέγιστη ταχύτητα τα 300 χλμ/ώρα, που πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα.
Με το δημιούργημά της η κατασκευάστρια εταιρεία Rimac Automobili, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη εξαρτημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ελπίζει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πλουσίων από κάθε γωνιά του κόσμου.
Το Concept One κατασκευάστηκε αποκλειστικά με εξαρτήματα από την Κροατία και περιλαμβάνει 24 κατοχυρωμένες καινοτομίες.
Εξηγώντας ότι βασική του φιλοδοξία ήταν να οδηγήσει τα υπεραυτοκίνητα σε ένα νέο επίπεδο, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Mate Rimac, επισήμανε ότι το Concept One τροφοδοτείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, παράγοντας ιπποδύναμη 1.088 αλόγων.
Εκτός αυτού το ηλεκτρικό supercar είναι εφοδιασμένο με το πρωτοποριακό σύστημα Torque Vectoring, που επιτρέπει τον έλεγχο του κάθε τροχού ξεχωριστά.
Η Rimac παρουσίασε το Concept One πέρυσι το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη και τώρα ετοιμάζεται να ξεκινήσει παραγωγή σε μικρή κλίμακα.
Ειδικότερα, σε πρώτη φάση η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει 88 αυτοκίνητα, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόστος τους φτάνει τα 980.000 δολάρια.
Το Concept One κατέχει πέντε παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας και επιτάχυνσης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Τώρα οι κατασκευαστές τους ελπίζουν ότι θα σπάσουν τα ρεκόρ πωλήσεων, κατατροπώνοντας τους ανταγωνιστές τους.

Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση