GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε δημοπρασία 125 μετεωρίτες

Προς πώληση θα τεθούν στις 14 Οκτωβρίου 125 μετεωρίτες, σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη. Στα κομμάτια που θα θέσει προς πώληση ο οίκος δημ...

Προς πώληση θα τεθούν στις 14 Οκτωβρίου 125 μετεωρίτες, σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη. Στα κομμάτια που θα θέσει προς πώληση ο οίκος δημοπρασιών «Heritage Auctions» περιλαμβάνεται ένας σιδερένιος κοσμικός βράχος που ζυγίζει 81 κιλά και θυμίζει τον πίνακα του Edvard Munch «Η κραυγή».
Ο συγκεκριμένος μετεωρίτης εκτιμήθηκε στα 175.000 με 225.000 δολάρια.
Επιπλέον, προς πώληση θα τεθεί και ένα μεγάλο κομμάτι του μετεωρίτη Peekskill, που το 1992 έπεσε στη Γη και προσγειώθηκε σε ένα αυτοκίνητο 50 μίλια βόρεια του Μανχάταν, καθώς και μια ολόκληρη φέτα από τον διασημότερο μετεωρίτη του κόσμου που ονομάζεται «Willamette» και εκτίθεται στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη.
Με βάση τις εκτιμήσεις, στην υψηλότερη τιμή, περίπου 340.000 με 380.000 δολάρια, θα πουληθεί ένα μεγάλο πέτρωμα από το φεγγάρι, καθώς μόνο το 0,1 των μετεωριτών που βρέθηκαν στη Γη προέρχονται από τη σελήνη.


Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση