GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γενική απεργία στην Ισπανία στις 14 Νοεμβρίου

Η μεγαλύτερη συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων στην Ισπανία, η CCOO, κήρυξε ημέρα γενικής απεργίας την 14η Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτ...

Η μεγαλύτερη συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων στην Ισπανία, η CCOO, κήρυξε ημέρα γενικής απεργίας την 14η Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους και σε άλλες χώρες να συντονίσουν την δράση τους.
Η απεργία θα συμπέσει με τη γενική απεργία στη γειτονική Πορτογαλία και θα πρόκειται για «την πρώτη γενική απεργία στην Ιβηρική», είπε ο εκπρόσωπος της CCOO, Φερνάνδο Λεθκάνο.
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πολλές πιθανότητες» η απεργία να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, «ειδικά στο νότο και ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας».
Η απεργία συμπίπτει επίσης με μια ημέρα κινητοποιήσεων στις οποίες κάλεσε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κινητοποίηση γίνεται με κεντρικό αίτημα την τροποποίηση των πολιτικών λιτότητας που έχουν αφήσει τις χώρες της ΕΕ οι οποίες τις εφαρμόζουν σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη που βρίσκονταν προηγουμένως, είπε ο Λεθκάνο.
Η προηγούμενη γενική απεργία στην Ισπανία -εναντίον των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας που προώθησε ο Ραχόι- είχε γίνει τον Μάρτιο.

1 σχόλιο

  1. ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΚΕΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΜΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση