GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη φυλακή παραμένει ο οδηγός λεωφορείου που σκότωσε και εγκατέλειψε 17χρονο

Έγκλειστος στις φυλακές θα εξακολουθήσει να παραμένει οδηγός λεωφορείου ιδιωτικής επιχείρησης που στα Γλυκά Νερά Αττικής παρέσυρε ...


Έγκλειστος στις φυλακές θα εξακολουθήσει να παραμένει οδηγός λεωφορείου ιδιωτικής επιχείρησης που στα Γλυκά Νερά Αττικής παρέσυρε δίκυκλη μηχανή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά ο οδηγός της και ο 17χρονος συνεπιβάτης, ο οποίος κατέληξε, λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Μάλιστα, ο 49χρονος κατηγορούμενος, αμέσως μετά το δυστύχημα, που έγινε με υπαιτιότητά του, τράπηκε με το όχημά του σε φυγή, εγκαταλείποντας αβοήθητα τα θύματά του.
Το δυστύχημα είχε σημειωθεί το βράδυ της 23ης Μ αρτίου 2008, στη Λεωφόρο Μαραθώνος και ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα, μετά από στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.
Πρωτοδίκως, η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Χαλκίδας, το οποίο στις 26 Ιανουαρίου 2010 επέβαλε στον οδηγό του λεωφορείου συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και 9 μηνών για έκθεση από την οποία επήλθε ο θάνατος και για σωματικές βλάβες από αμέλεια.
Στη συνέχεια, η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί, κατ’ έφεση, από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας, το οποίο ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, έκρινε «εαυτόν αναρμόδιο» και επανέπεμψε τη δικογραφία στα δικαστήρια της Χαλκίδας.
Το ΜΟΕ, πάντως, αποφάσισε, ότι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης σε δεύτερο βαθμό, ο ασυνείδητος οδηγός του λεωφορείου θα εξακολουθήσει να εκτίει την ποινή του στις φυλακές.
Ταυτόχρονα, οι συγγενείς και φίλοι του άτυχου 17χρονου, που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του δικαστηρίου, φώναζαν ότι ο κατηγορούμενος μέχρι σήμερα δεν έχει ζητήσει ούτε μια φορά συγνώμη για το κακό που προξένησε.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr υπήρξαν καταγγελίες, ότι την υπόθεση επιχείρησε να συγκαλύψει, προκειμένου να βοηθήσει τον κατηγορούμενο που ήταν ψηφοφόρους του, πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ…

1 σχόλιο

  1. Πρώτα - πρώτα τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια.
    Η δικαίωση θα έλθει και να έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Είμαι βέβαιος ότι θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον της.

    Δεν έχει όνομα ο πρώην?

    Αυτά για να τα βλέπει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση