GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε πλεονεκτική θέση η Alpha Bank λέει ο Γ. Κωστόπουλος

Στα θετικά σημεία της συμφωνίας εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος με επ...

Στα θετικά σημεία της συμφωνίας εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος με επιστολή τους προς το προσωπικό της τράπεζας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
«Σε συνέχεια της αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank της 12 Οκτωβρίου 2012, υπεγράφη την 16 Οκτωβρίου 2012 η συμφωνία της Τραπέζης με τον Όμιλο της Crédit Agricole S.A. για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της Εμπορικής Τραπέζης Α.Ε.
Με την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης, δημιουργείται ο δεύτερος σε μέγεθος χρηματοοικονομικός όμιλος στην Ελλάδα, με σύνολο Ενεργητικού περί τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ, και συντελείται ένα σημαντικό βήμα προς τον εξορθολογισμό του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα μας.
Η συνένωση των δύο Τραπεζών, με παράδοση εκατό και πλέον ετών η κάθε μία, στηρίζεται στις κοινές καταβολές και αξίες της μακράς ιστορίας τους, καθώς και στα ιδιαίτερα οικονομικά χαρακτηριστικά της συμφωνίας. Με την απόκτηση της Εμπορικής Τραπέζης, η Τράπεζα ενισχύει τα μεγέθη και την κεφαλαιακή της βάση και ευρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εν όψει της περαιτέρω ανακεφαλαιοποιήσεως του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Στη μακρόχρονη ιστορία της, η Τράπεζα πρωταγωνίστησε στις τραπεζικές εξελίξεις της χώρας, έχοντας αποδείξει ότι αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις. Η απόκτηση και η εν συνεχεία ενσωμάτωση της Εμπορικής Τραπέζης στην Alpha Bank θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για επαναφορά σε αναπτυξιακή τροχιά και κερδοφορία.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, η Τράπεζα βασιζόμενη στην εργατικότητα και την αφοσίωση του Προσωπικού της, κατάφερε να στηρίξει τους Πελάτες της με επιτυχία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με την εμπιστοσύνη των Μετόχων μας, και με αισιοδοξία και πίστη στο μέλλον, προχωρούμε στη δημιουργία μίας Τραπέζης ευρωπαϊκού επιπέδου, η οποία θα παίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή.
Η διαδικασία εξαγοράς της Εμπορικής Τραπέζης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, κατόπιν λήψεως όλων των σχετικών εγκρίσεων. Απέναντι στις προκλήσεις που καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε, η συνεισφορά όλων μας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε. Όλοι ΜΑΖΙ θα γράψουμε με επιτυχία το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Τραπέζης.
Γιάννης Σ. Κωστόπουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση