GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποχωρεί από την Apple ο επικεφαλής του iOS

Ένα από τα κυριότερα στελέχη της Apple, ο Scott Forstall, πρώτος αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος λογισμικού iOS, αναμένεται ν...

Ένα από τα κυριότερα στελέχη της Apple, ο Scott Forstall, πρώτος αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος λογισμικού iOS, αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα από την αμερικανική εταιρεία. Ρεπορτάζ της Wall Street Journal αναφέρει πως σύμφωνα με πηγές της ο Forstall απομακρύνθηκε από την εταιρεία επειδή αρνήθηκε να υπογράψει μια επιστολή που ζητούσε συγγνώμη στους καταναλωτές για την πανωλεθρία των Apple Maps.
Ο Forstall υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος να απολογηθεί, κάτι στο οποίο διαφώνησαν ο Tim Cook και τα υπόλοιπα στελέχη της εταιρείας, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του. Το γεγονός αυτό το επιβεβαιώνουν τόσο η Fortune, όσο και οι New York Times.
Τελικά την απολογία για τα Apple Maps την υπέγραψε ο ίδιος ο Tim Cook και τη δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της εταιρείας λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του iOS 6.
Ο Scott Forstall διατηρούσε μια πολύ καλή σχέση με τον Steve Jobs, ενώ είχαν εργαστεί μαζί και στη NeXT. Μετά το θάνατο του Jobs όμως ξεκίνησαν οι φήμες πως ο Forstall δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με τα υπόλοιπα διοικητικά μέλη της Apple.
Την ίδια στιγμή, ένα ακόμα στέλεχος της εταιρείας, ο John Browett, επικεφαλής του τμήματος λιανικού εμπορίου, πρόκειται να αποχωρήσει μετά από μόλις έξι μήνες.
Μετά την αποχώρηση τους, ο Jonathan Ive θα αναλάβει τον τομέα «Human Interface», διατηρώντας παράλληλα τη θέση του στο «Hardware Design».
Ο Eddy Cue θα επιβλέπει την ανάπτυξη της Siri και των Apple Maps, ο Craig Federighi το iOS και το OS X, ενώ ο Bob Mansfield θα ηγηθεί της ομάδας Τεχνολογίας.
Θέλετε περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις; Επισκεφθείτε το TechIT.gr

1 σχόλιο

  1. Δεν ξέρεις εγγλέζικα. Ο John Browett απολύθηκε άμεσα, δηλ. χθες. Ο δε Forstall δεν αποχώρησε, τον έδιωξαν.

    O Forstall, τσιράκι του Jobs, τα είχε βάλει με καμιά δεκαριά top manager/VP της εταιρείας, οι μισοί από αυτούς έχουν φύγει ενόσω ζούσε ακόμα ο Jobs. Οι άλλοι απλώς τον ανέχθηκαν μέχρι χθες. Μετά από απανωτές αστοχίες, κλοπές ιδεών από τους μηχανικούς της ομάδας του και επίρριψη ευθυνών για τα λάθη του σε άλλους, τον αποδόμησαν. Δεν ήταν δα και Έλληνας υπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση