GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εορτή του Αγίου Αρτεμίου στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ Μετόχι της Ιεράς Μονής Κορώνης Καρδίτσης τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής τον Μεγάλο Πανηγυρι...


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ Μετόχι της Ιεράς Μονής Κορώνης Καρδίτσης τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό όπου φυλάσσεται η Ιερά Εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, κόπος και πόνος των Αστυνομικών της πόλεώς μας, με τη συμμετοχή της Φυσικής Ηγεσίας της Α.Δ. Καρδίτσης.
Εκεί εφημερεύει ο π. Νικόλαος ο οποίος είναι συνεργάτης της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, ο οποίος τόνισε: «είναι μεγάλη γιορτή η σημερινή ημέρα αλλά και συνάμα νιώθω χαρούμενος που ενώσαμε τις προσευχές μας σήμερα για να τιμήσουμε τον Προστάτη μας Άγιο Αρτέμιο, ο οποίος πραγματικά είναι αυτός που προστατεύει τα παιδιά εκεί έξω στο δρόμο, αυτός που φανέρωσε την χάρη του και βοήθησε πολλούς Αστυνομικούς που ήλθαν και ζήτησαν την βοήθειά του.
Είμαι συνάμα όπως είπα και χαρούμενος, καθότι τρία χρόνια που βρίσκομαι στην Α.Δ. Καρδίτσας, έπρεπε να βρούμε ένα χώρο όπου θα προσέρχονται οι Αστυνομικοί και θα καταφεύγουν στον Άγιό τους, έως ότου κατασκευάσουμε τον δικό μας Ναό επ’ ονόματι του Αγίου Αρτεμίου, που είναι στα επόμενα σχέδιά μας.
Έτσι με την βοήθεια των Αστυνομικών κατασκευάσαμε την εικόνα του Αγίου Αρτεμίου, όπου πέρυσι παραμονή της εορτής Ιστορήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αυλώνος κ. Χριστόδουλο, και σήμερα, όπως διαπιστώσατε με την Λιτάνευση της εικόνος και την τόση Αστυνομική παρουσία σηματοδοτούμε την νέα πορεία της τοπικής Ελληνικής Αστυνομίας η οποία δεν είναι μόνη της, αλλά έχει Φάρο φωτεινό, Οδηγό και Μέγα Προστάτη τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο.
Ο Αστυνομικός σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές καταστάσεις βίας και αντικοινωνικότητας και χρειάζεται στήριγμα πνευματικό ώστε να παραμένει ανεπηρέαστος από όλα αυτά.
Ο Άγιος Αρτέμιος έδειξε ενδιαφέρον στοργή και αγάπη στους χριστιανούς στηλιτεύοντας την παρανομία έως θανάτου.
Πολύ περισσότερο σήμερα ο Άγιος στέκεται άγρυπνος φρουρός και προστάτης των Αστυνομικών, οι οποίοι σαν φύλακες και φρουροί της εννόμου τάξεως, αγωνίζονται κοντά στο λαό για την αλήθεια, την ασφάλεια, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ειρήνη, την ελευθερία, την γαλήνη και την τάξη, αξίες δηλαδή, για τις οποίες ο άγιος αγωνίστηκε μέχρι θανάτου.»
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής της Α.Δ. Καρδίτσας κος Γιαννέλος Νικόλαος, εκπρόσωποι των Αστυνομικών Τμημάτων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας, πρόεδροι τοπικών φορέων, Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, καθώς και πλήθος Αστυνομικών αλλά και του πιστού Λαού της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος.
 Εορτή του Αγίου Αρτεμίου στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος
 Εορτή του Αγίου Αρτεμίου στην Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος

Πηγή:romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση