GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοίγει η συζήτηση για το ωράριο στα μίνι μάρκετ της γειτονιάς

Η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των μικρών σημείων πώλησης λιανεμπορικών επιχειρήσεων αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης των αλυσίδων σ...


Η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των μικρών σημείων πώλησης λιανεμπορικών επιχειρήσεων αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης των αλυσίδων σούπερ μάρκετ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Τα τελευταία χρόνια, αρκετές από τις μεγάλες αλυσίδες, έχουν ανοίξει μικρά καταστήματα, «της γειτονιάς», και οι επιχειρηματίες του κλάδου έχουν θέσει το θέμα του ωραρίου λειτουργίας τους υπόψη της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς σήμερα, όπως έχει παρατηρηθεί, υπάρχει ένα γκρίζο τοπίο το οποίο δεν καλύπτει νομικά την διεύρυνση του ωραρίου της λειτουργίας των καταστημάτων και ο νόμος να καταστρατηγείται από κάποια μικρά καταστήματα.
Μεγάλες αλυσίδες που έχουν αναπτύξει σε διάφορες γειτονιές της Αττικής μικρά σημεία πώλησης στην λογική των «καταστημάτων ευκολίας» (convenience stores) λειτουργούν σύννομα δηλαδή από τις από τις 8 το πρωί έως τις 9 βράδυ αλλά ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες επιχειρήσεις που λειτουργούν έως τις 11 το βράδυ καθώς και τις Κυριακές.
Σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι αλυσίδων σούπερ μάρκετ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, αν και δεν συζητήθηκε το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου, εντούτοις έγινε αναφορά στο θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των επιχειρήσεων, καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας έχει προτείνει άνοιγμα των καταστημάτων έξι Κυριακές το χρόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ δηλώνουν κάθετα αντίθετοι, διότι θεωρούν ότι αυτό δημιουργεί πρόσθετο κόστος, χωρίς όφελος.
Όμως η τάση των καταναλωτών, να πραγματοποιούν τις αγορές τους από τα καταστήματα της γειτονιάς κάνει και τους μεγάλους του λιανεμπορίου να θέλουν να μην χάσουν μερίδιο της αγοράς.
Με βάση έρευνες του κλάδου, το 30% του εβδομαδιαίου τζίρου αυτών των “καταστημάτων ευκολίας” προέρχεται από τις πωλήσεις της Κυριακής, το 20% από τη λειτουργία τους το Σάββατο και το διάστημα μεταξύ 21: 00 και 23: 00 και το υπόλοιπο 50% από τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς.

1 σχόλιο

  1. Η ΑΝΑΠΤΎΞΕΙ ΕΊΝΑΙ ΕΔΏ ...ΡΕ ΌΣΟ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΡΆΤΗ ΈΘΝΗ, ΑΛΛΆ 1 ΤΡΙΣ ΟΦ ΣΟΡ ΘΑ ΔΕΊΤΕ ΑΝΑΠΤΎΞΕΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΠΟΥΣΤΟΥ .. ΜΟΝΌ ΑΝ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ , ΚΑΙ ΜΠΟΎΝΕ ΔΑΣΜΟΊ ΘΑ ΔΟΎΜΕ ΦΩΣ .... Η ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ Ε.Ε !!

    Ο ΒΛΑΚΑΣ.. αντιγράφει απο mx
    .............................

    ΦΑΓΕ: Μεταφορά έδρας στο εξωτερικό…

    09/10/2012 17:58

    Την ώρα που κόμματα και δημοσιογράφοι αναλώνονται στα περί επιτυχίας της επίσκεψης της Μέρκελ ή στο αντίθετο, όλα όμως σε επικοινωνιακό επίπεδο, η ουσία είναι αλλού.

    Μία μεγάλη ελληνική εταιρεία, η ΦΑΓΕ, έπειτα από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, θα μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η δημιουργία της FAGE International, η οποία θα έχει ρόλο μητρικής εταιρείας. Η ΦΑΓΕ Dairy Industry θα είναι πλέον η ελληνική θυγατρική, ενώ τις δραστηριότητες στην αγορά του Λουξεμβούργου θα αναλάβει η FAGE Luxembourg S.a.r.l.

    Κι όλα αυτά για να μπορέσει να ανταγωνιστεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας αγοράς. Με άλλα λόγια το Λουξεμβούργο προφανώς προσφέρει καλύτερο κλίμα για τις επιχειρήσεις, καταφέρνοντας να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις. Για να μην αναφερθούμε στο ότι η εταιρία θα… ντιρμπλάρει και το καθεστώς τεράστιας επιχειρηματικής αβεβαιότητας για το ποιος θα ξυπνήσει στραβά το πρωί και θα αποφασίσει να ρίξει το ένα ή το άλλο χαράτσι.

    Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο στην επιχειρηματικότητα από το να μην μπορείς στοιχειωδώς να προβλέψεις το επιχειρηματικό περιβάλλοον που καλείσαι να αντιμετωπίσεις… Κι όλα αυτά (η αδυναμία υποστήριξης ελληνικών εταιρειών κι επιχειρήσεων) την στιγμή που η Α. Μέρκελ έχει επαφές με επιχειρηματίες και τραπεζίτες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

    Ο ΒΛΑΚΑΣ.. αντιγράφει απο mx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση