GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Το αεροσκάφος μετέφερε ένα νόμιμο φορτίο»...

Το πολιτικό αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μόσχα στη Δαμασκό και υποχρεώθηκε από τις τουρκικές αρχές να προσγειωθεί στη...

Το πολιτικό αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μόσχα στη Δαμασκό και υποχρεώθηκε από τις τουρκικές αρχές να προσγειωθεί στην Άγκυρα μετέφερε «απολύτως νόμιμο» εξοπλισμό για ραντάρ, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
«Το αεροσκάφος μετέφερε ένα νόμιμο φορτίο που είχε παραδώσει ένας νόμιμος ρώσος προμηθευτής, με νόμιμο τρόπο, σε ένα νόμιμο πελάτη», είπε ο Λαβρόφ σε δηλώσεις του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για «ηλεκτρικό τεχνολογικό εξοπλισμό για σταθμούς ραντάρ».
«Δεν έχουμε μυστικά. Πρόκειται για εξοπλισμό διπλής χρήσης (σ.σ. πολιτικής και στρατιωτικής) αλλά δεν έχει απαγορευτεί από καμία διεθνή συνθήκη», είπε ο Λαβρόφ. «Δεν υπήρχε και δεν θα μπορούσε να υπάρχει κανένα όπλο μέσα σε αυτό το αεροπλάνο», πρόσθεσε.
Η ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ έγραψε σε σημερινό ρεπορτάζ της ότι το αεροπλάνο μετέφερε ρωσικά ραντάρ για τις συριακές αντιαεροπορικές συστοιχίες. Σημείωνε όμως ότι ο εξοπλισμός αυτός δεν παρουσιάζει κανέναν κίνδυνο για τα μέλη του πληρώματος του Airbus A320, ούτε και για το ίδιο το αεροσκάφος.
Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βεβαίωσε ότι στο αεροπλάνο βρέθηκαν «πυρομαχικά» και στρατιωτικό υλικό που προοριζόταν για το υπουργείο Άμυνας της Συρίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Τουρκία για την αναχαίτιση του συριακού αεροσκάφους, κατηγορώντας τις τουρκικές αρχές ότι «έθεσαν σε κίνδυνο» τους Ρώσους επιβάτες.

2 σχόλια

  1. Εντονες αποδοκιμασίες δέχτηκε ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστογιάννης, από τους πολύτεκνους που διαμαρτύρτονται για την περικοπή των επιδομάτων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

    Οταν οι εκπρόσωποι των πολύτεκνων οικογενειών του ζήτησαν να μην ψηφίσει το μέτρο, εκείνος αρνήθηκε λέγοντας ότι είναι ένα άρθρο σε ένα συνολικό πακέτο το οποίο δεν μπορεί να καταψηφίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΣΦΑΓΗ" ετοιμάζουν οι 3 καβαλέρος, αφού υποχρεώσουν τους βουλευτές τους να ψηφίζουν τα ΑΘΛΙΑ μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ.
    Υπουργοί και βουλευτές των τριών κομμάτων θα διαγραφούν ή θα παραμεριστούν για να τακτοποιήσουν οι 3 "ηγέτες" τους παρατρεχάμενους κολλητούς. Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, αφού τους ταπεινώσουν με το "ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ" και μετά θα τους εξαφανίσουν πολιτικά !
    Δύσκολα τα πράγματα για τα "μπακογιαννάκια" και τα "καραμανλάκια" στη ΝΔ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση