GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποσύνθεση μεν αλλά…

Θα γίνουμε μπίλιες; Στην αρχή  όλοι ήταν «αγανακτισμένοι  και μαζί». Όσο το θέματα ήταν φανερά τουλάχιστον  απολιτικ και όλοι είπαμε π...


Θα γίνουμε μπίλιες;
Στην αρχή  όλοι ήταν «αγανακτισμένοι  και μαζί».
Όσο το θέματα ήταν φανερά τουλάχιστον  απολιτικ και όλοι είπαμε πως δημιούργησαν ένα νέο πολιτικό  σκηνικό.
Πράγματι στην πλατεία συντάγματος το καλοκαίρι του 2011 έπεσε ξέπνοο  το πολιτικό σύστημα που χαρακτήρισε την μεταπολίτευση και μπήκαν τα θεμέλια για την επόμενη ήμερα.
Ήταν αναμενόμενο στην πλατεία να μαζευτούν απλοί πολίτες Δεξιοί και αριστεροί  εκτός συστήματός και διανομής εξουσίας,  άλλα και ακτιβιστές από κάθε πλευρά.
Ας μην ξεχνάμε ότι ακραίος και ακτιβιστικός  ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ τότε ενώ σήμερα είναι Αξ. Αντιπολίτευση.
Σταδιακά ο Σύριζα ήρθε προς το κέντρο και-αποτελώντας έτοιμη δεξαμενή στα κεντροαριστερά – απορρόφησε το ΠΑΣΟΚ που αποχωρούσε  προς τα κεντροδεξιά, ακολουθωντας τους μονόδρομους του φίλου του ΓΑΠ (Ντομινικ) και των εταίρων. Άφηνε  πίσω του ολόκληρες  οργανώσεις γενιές  και πρόσωπα.
Τα ίδια έγιναν και στην δεξιά  δίνοντας μας δυο νέα κόμματα (ΧΑ και ΑΝΕΛ) καθώς η ΝΔ αποχωρούσε προς το κέντρο απαρνούμενη τα βασικά «πατριωτικά» χαρακτηριστικά της αποδεχόμενη τα “προδοτικά” μνημόνια του ΓΑΠ.
Η ΝΔ κρατήθηκε  στα ακροδεξιά μόνο σε θέματα που είχαν εύκολα θύματα, μη μετρήσιμα εκλογικά δηλαδή τους μετανάστες.
Όταν προκηρύχθηκαν εκλογές η εικόνα  σχηματοποιήθηκε καισε όλο το αντιμνημονιο πήρε κεφάλι  ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η συγκυβέρνηση που σχηματίστηκε από τους μνημονιακούς μας αποκάλυψε τα δυο πολύ δυνατά  άκρα δεξιά και αριστερά της.
Οι “από εδώ” αγανακτισμένοι  άρχισαν να παλεύουν  τους “από εκεί” όχι γιατί διαφωνούσαν σε αυτά που λέει ο άλλος… αλλά γιατί ήταν από εκεί. Την ιδια στιγμη αμφότεροι στρέφανε το βέλη τους προς το κέντρο.
Αν επεκτείνουμε αυτή την ερμηνεία  μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ένας εμφύλιος έχει αρχίσει και είναι μεταξύ των αντιμνημονιακών  της  πλατείας.Διεξάγεται παντού και τις περισσότερες φορές δι ασήμαντον αφορμήν, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει καθώς σε καποια σημεία  φαινονται και παλιά τραύματα του εμφυλίου.
Φοβόμαστε το πραγματικό εμφύλιο  σήμερα και συζητούμε για αυτόν απλώς γιατί  κάνουμε προβολή στο μέλλον και εκεί βλέπουμε  όλοι ότι το παρόν σκηνικό  είναι νεκρό και αποσυντίθεται.
Όμως, βλέπουμε ακόμη ότι αν παραδώσει στο νέο που φταίξαμε τα πράγματα μπορεί να εξελιχτούν σε τραγωδία. Το δίπολο Αριστερά-δεξια είναι παρόν και στο νέο σκηνικό και  διαίρει το αντιμνημόνιο και την νέα εποχή με βία και ένταση.
Βλέπουμε ακόμη πως ανάμεσα στα δυο άκρα, που παραμένουν άκρα τροφοδοτούμενα από  το παρελθόν την πόλωση και την ένταση με  την οποία βγήκαν στο προσκήνιο. υπάρχει ένα κέντρο που ισορροπεί.
Το παλιό έχει διαλυθεί σε ένα κέντρο που λειτουργεί σταθεροποιητικά και τονωτικά για το σύστημα. Αν η ένταση  μεταξύ των άκρων συνεχιστεί το κέντρο θα ισορροπεί συνεχώς.
Η μόνη διαφωνία θα είναι για το αν είναι προδότες ή ρεαλιστές, αλλά αυτό θα κριθεί εκ της καταλήξεως.
Ήδη  πάντως οι μνημονικοί συνεργάζονται άψογα, διαιρούν το αντιμνημονιο κατηγορώντας και υποστηρίζοντας πότε την μια πλευρά και πότε την άλλη και κυβερνούν σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις  του “μετώπου” τους, ενώ κάμποσα λιγούρια να θέλουν να μπουν μέσα και φανταζονται νέα σχήματα.
Οι αντιμνημονιακοι και το “νέο” ήδη δέρνονται στις πλατείες μεταξύ τους δημιουργώντας τον φόβο πως όταν θα φύγουν οι «Γερμανοί» θα γίνουμε Μπίλιες…
Έχει ξανασυμβεί με Γερμανούς, με δοσίλογους, με ρεαλιστές,  με καταστροφές ακριβώς με τα ίδια χαρακτηριστικά και τους ίδιους ρόλους
papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση