GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απέτυχε η Μέρκελ να βελτιώσει την εικόνα του Ράιχ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ   Πανθομολογούμενη είναι σε όλη την Ευρώπη η αποτυχία της Ανγκελα Μέρκελ να αλλάξει προς το καλύτερο μ...

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
 
Πανθομολογούμενη είναι σε όλη την Ευρώπη η αποτυχία της Ανγκελα Μέρκελ να αλλάξει προς το καλύτερο με την επίσκεψή της στη χώρα μας την εξαιρετικά αρνητική εικόνα που έχει η πλειονότητα των Ελλήνων για τη γερμανική πολιτική απέναντι στην πατρίδα μας. «Αθήνα: η γοητεία της Μέρκελ δεν λειτουργεί» ήταν π.χ. ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ της ……γαλλικής εφημερίδας «Λε Φιγκαρό». «Οι δρόμοι της Ελλάδας υποδέχτηκαν με εχθρότητα την Άνγκελα Μέρκελ που ήρθε «ως καλή φίλη» έγραφε στον δικό της τίτλο η «Λε Μοντ», επίσης γαλλική. «Στις 9 Οκτωβρίου 1944, οι Γερμανοί έφευγαν από την Αθήνα καταστρέφοντας τα πάντα. Είναι βαρύς συμβολισμός να έρθει (σ.σ.: η Μέρκελ) στις 9 Οκτωβρίου» πρόβαλλε στους υπότιτλούς της η «Μοντ» μεταφέροντας τα λόγια Έλ­ληνα διαδηλωτή, ο οποίος πρόσθετε ότι «σήμερα ζούμε μια οικονομική κατοχή». «Έξω το Τέταρτο Ράιχ» ανέ­φεραν πανό, σημειώνει ο ανταποκριτής της. Άλλο που δεν ήθελαν φυσικά οι Γάλλοι για να προβάλουν την αποτυχία του ταξιδιού της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα. «Από το τέλος του Δευτέρου Παγκο­σμίου Πολέμου ήταν η πρώτη φορά που ένας Ευρωπαίος αρχηγός κυβέρνησης γιουχαΐστηκε από τον πληθυσμό ενός άλλου κράτους της ΕΕ» έγραψε μέχρι και η επαρχιακή γαλλική εφημερίδα «Σιντ – Ουέστ» του Μπορντό. Οι Ισπανοί δεν έχουν φυσικά λόγους να διαφοροποιή­σουν τη στάση τους από εκείνη των Γάλλων. «Στην περίπτωση που η Ανγκελα Μέρκελ είχε στόχο με την επί­σκεψη της στην Αθήνα να καθησυ­χάσει τους Έλληνες και να κατευνά­σει τα αρνητικά συναισθήματα τους απέναντι της, τότε απέτυχε» έγραφε χωρίς περιστροφές π.χ. η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς». Ενδιαφέρον όμως έχουν και οι αντιδράσεις του γερμανικού Τύπου, ο οποίος κάθε άλλο παρά ενθουσιασμένος ήταν στην απεικόνιση του κλίματος και των αποτελεσμάτων της επίσκεψης Μέρκελ στη χώρα μας. «Η Ελλάδα που εμφανίστηκε χτες στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας δεν ανή­κει στην οικογένεια του ευρώ» ισχυ­ρίστηκε η ακροδεξιά «Μπλιντ», ένα φύλλο κατωτάτης υποστάθμηςπου όμως το διαβάζουν τουλάχιστον έξι (!) εκατομμύρια Γερμανοί την ημέρα.
Η Μέρκελ υπόσχεται στην Αθήνα λιγουλάκι βοήθεια» ήταν ο εμφανώς σαρκαστικός κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της σκληρής δεξιάς γερ­μανικής εφημερίδας «Ντι Βελτ» στο προχθεσινό της φύλλο. «Μαζικές διαμαρτυρίες στους δρόμους. Κουκουλοφόροι πετάνε πέτρες στους αστυνομικούς» τονιζόταν στους υπότιτλους. Από εκεί άρχιζε και το πρωτο­σέλιδο κύριο σχόλιο της εφημερίδας: «Ενώ έξω έπεφταν πέτρες και μολότοφ, ενώ έξω κυμάτιζαν σημαίες με αγκυλωτούς σταυρούς και η κραυγή “Μέρκελ, δρόμο!” αντηχού­σε, μέσα ανταλλάσσονταν φιλοφρονήσεις υπολογισμένες και εφοδιασμένες με μικρέςδυσκολίες». Η επίσης συντηρητική γερμανική εφημε­ρίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» έκανε, ως συνήθως, τη βαθύτερη προσέγγιση του θέματος. «Πουθενά μέχρι τώρα δεν έχουν υποδεχτεί έτσι την καγκελάριο: με στρατιωτικές τιμές και με σημαίες με τον αγκυλωτό σταυρό» έγραφε ευθύς εξαρχής στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της που είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Όχι το Τέταρτο Ράιχ» στο οποίο ξεκαθά­ριζε ότι «η καγκελάριος δεν έχει τί­ποτα περισσότερο να δωρίσει στους Έλληνες».
Το άρθρο συνέχιζε: «Το υπο­σχόμενο από την καγκελάριο φως στο τέλος του τούνελ θα το δουν όμως οι Έλληνες μόνο αφού πρώτα καταλάβουν ότι δεν είναι το “Τέταρτο Ράιχ” υπεύθυνο για τις δυστυχίες τους. Οι διαδηλώσεις εναντί­ον της Μέρκελ πρέπει όμως να οδη­γήσουν σε σκέψεις και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Δείχνουν πόσο γρήγορα και εύκολα μπορεί η Ευρώ­πη να ξαναπέσει σε παλιά πρότυπα σκέψης και αντανακλαστικά, όταν σκιστεί ο λιπαντικός ιμάντας του μο­τέρ της ενοποίησης, η ευημερία». Η εφημερίδα αποφεύγει όμως να πει αν αυτός ο «λιπαντικός ιμάντας» της ευρωπαϊκής ενοποίησης έσπασε τυ­χαία ή αν η πολιτική κάποιας χώρας είναι υπεύθυνη για αυτό το γεγονός με τις μοιραίες συνέπειες.

5 σχόλια


  1. ενω ο δικό σου ΠΟΥΣΤΗ

    ΠΕΤΥΧΕ....
    Διεθνης διασυρμος της Ελλαδας απο Τσιπρα με ψευδεις καταγγελιες στη Guardian

    Πολύ μεγάλο ζήτημα ανακύπτει με τη δόλια και αντεθνική στάση των ΣΥΡΙΖαίων οι οποίοι διακίνησαν στον Guardian τα περί δήθεν βασανιστηρίων από την Αστυνομία σε βάρος κρατουμένων αντιεξουσιαστών.

    Ακρίτως και ασμένως η βρετανική εφημερίδα υιοθέτησε τις καταγγελίες διασύροντας διεθνώς τη χώρα και τις αρχές ασφαλείας. Όμως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες...του parapolitika.gr, η ιατροδικαστική έρευνα που παρήγγειλε ο ανακριτής μετά την προσαγωγή των 15 αντιεξουσιαστών, διαπιστώνει ότι ουδέποτε υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ και σε βασανισμούς με αναπτήρες αφού δεν φέρουν κανένα έγκαυμα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,
    το μόνο που καταγράφεται είναι ορισμένες εκδορές προερχόμενες από την προηγηθείσα συμπλοκή των αντιεξουσιαστών με τις αστυνομικές δυνάμεις, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν και αστυνομικοί .

    Η ιστορία αφορά τη σύρραξη μεταξύ Χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών στην πλατεία Αμερικής πριν από μερικά βράδια. Η Αστυνομία κλήθηκε να παρέμβει και οι αντιεξουσιαστές την έπεσαν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα η σύγκρουση να γενικευτεί και να γίνουν προσαγωγές.

    Στη ΓΑΔΑ προσήχθησαν 15 άτομα εκ των οποίων κανένα δεν υπέβαλε μήνυση ή καταγγελία ότι υπέστη βασανισμό. Οκτώ από αυτούς , όταν μεταφέρθηκαν την επομένη στον ανακριτή, διατύπωσαν προφορικώς παράπονα πως τους κακομεταχειρίστηκαν με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να ζητήσει αμέσως ιατροδικαστική έρευνα.

    Τα πράγματα, μετά τη σημερινή εξέλιξη, είναι ιδιαιτέρως σοβαρά καθώς εμπρόθετα ο Τσίπρας εξέθεσε τη χώρα στο εξωτερικό μέσω του Guardian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε τις σκατόφατσες που χθες τα έκαναν πάλι ρημαδιό
    ******************************
    Στην δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τα πρόσωπα και τα στοιχεία όλων όσων συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη

    ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
    Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2012
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δεκαπέντε (15) ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν προχθές (09-10-2012) κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας, γιατί συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που εκδήλωναν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων. Σε βάρος τους ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
    Πρόκειται για τους:

    1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γεώργιο του Δημητρίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής

    2. ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗ Γεώργιο του Αντωνίου και της Αργυρούς που γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και κατοικεί στη Δραπετσώνα

    3. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Αθανάσιο του Θεόφιλου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε το 1978 στο Χολαργό Αττικής και κατοικεί στη Γλυφάδα

    4. ΚΟΤΟΥΠΑ Γεώργιο του Σωτηρίου και της Αλεξάνδρας, που γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα και κατοικεί στο Βύρωνα Αττικής

    5. ΜΑΖΑΡΑΚΗ Θεόδωρο του Σπυρίδωνα και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1993 στο Ίλιον και κατοικεί στον Κολωνό

    6. ΜΟΥΡΚΟΚΩΣΤΑ Δημήτριο του Παναγιώτη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα και κατοικεί στον Κολωνό

    7. ΤΖΗΜΑ Αλέξανδρο του Δημητρίου και της Ροδοθέας, που γεννήθηκε το 1993 στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στην Καλλιθέα

    8. ΦΟΥΝΤΩΤΟ Ιωάννη του Βασιλείου και της Κυριακής, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9. ΦΟΥΝΤΩΤΟ Γεώργιο του Βασιλείου και της Κυριακής, που γεννήθηκε το 1979 στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στον Άγιο Δημήτριο

    10. ΜΙΧΑ Σπυρίδωνα του Γεωργίου και της Ελένης που γεννήθηκε το 1989 στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στη Νέα Ερυθραία

    11. ΣΤΕΡΓΙΩΤΗ Ιωάννη του Αθανασίου και της Σταματίνας, που γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα και κατοικεί στα Ιλίσια Αττικής

    12. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Αλέξανδρο του Ασααντ Ευτυχίου και της Μάγδας, που γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα και κατοικεί στην πλατεία Βάθης

    13. ΣΟΡΟΒΙΓΚΑ Αλέξανδρο - Χρήστο του Πέτρου και της Παναγούλας, που γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Φιλαδέλφεια

    14. ΣΠΥΡΟΥ Δημήτριο του Αλεξάνδρου και της Ιωάννας, που γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και κατοικεί στου Γκύζη

    15. GUZEL Sinan του Tahir και της Ayse, που γεννήθηκε το 1983 στην Τουρκία και κατοικεί στην Κυψέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των παραπάνω κατηγορουμένων, λόγω της ιδιαιτερότητας των ενεργειών τους, κρίθηκε απαραίτητη για την πρόοδο της προανάκρισης, καθώς διερευνάται τυχόν διάπραξη και άλλων αξιόποινων πράξεων από τους ίδιους.

    Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 210-6476258, 210-6476259 της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των προχθεσινών συγκεντρώσεων και πορειών, προσήχθησαν συνολικά διακόσια είκοσι (220) άτομα και συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα (24).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από αυτά που φαίνονται μέσα από τις δημοσκοπήσεις και όσα διαρρέουν στα ΜΜΕ.

    Τεράστια φθορά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που καταποντίζονται εκλογικά, ενώ φαίνεται να μη χάνει τόσο η ΝΔ και ο Σαμαράς. Ουσιαστικά καταπίνει τους δύο άλλους συνεταίρους της κυβέρνησης !!!

    Ενισχύονται οι ΑΝΕΛ και η Χ.Α, πριν ακόμα ανακοινωθούν τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ!

    Όταν ψηφιστούν τα μέτρα, η ΝΔ θα καθαρίσει ανεπιθύμητους υπουργούς και βουλευτές !

    Τα μέτρα που θα προκαλέσουν τεράστιες ρωγμές στο εκλογικό σώμα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι :

    α) Η κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά
    β) Η ουσιαστική κατάργηση τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων
    γ) Η κατάργηση δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας
    δ) Η αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, στις εξετάσεις και η αδυναμία εύρεσης γιατρών του ΕΟΠΠΥ
    ε) Η νέα επιδρομή στα ακίνητα ( σπίτια, μαγαζιά, οικόπεδα, αγροτεμάχια, βοσκοτόπια ) με μείωση αφορολογήτου

    Ουσιαστικά θα σημάνουν το τέλος των 3 κομμάτων και τη μαζική αποχώρηση χιλιάδων μελών, νέων, συνδικαλιστών προς άλλες πολιτικές παρατάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση