GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αύξηση στα δημόσια έσοδα θα φέρει ο ΕΦΚ»

«Από την αύξηση του συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης θα προκύψει σαφώς αύξηση στα δημόσια έσοδα, παρά ...

«Από την αύξηση του συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης θα προκύψει σαφώς αύξηση στα δημόσια έσοδα, παρά τη μείωση της κατανάλωσης για το προϊόν αυτό, η οποία λαμβάνεται υπόψη», αναφέρει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, προσθέτοντας, όμως, ότι «ο ακριβής προσδιορισμός της επίπτωσης στα έσοδα θα εξαρτηθεί από το ύψος του επιδόματος θέρμανσης, καθώς και από την καταπολέμηση τού λαθρεμπορίου».
Το έγγραφο, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης τής βουλευτού της ΝΔ, Έλενας Ράπτη, η οποία έχει επισημάνει ότι η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης κινείται αντίθετα σε κάθε έννοια κοινωνικής λογικής και έχει ζητήσει να ενημερωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, ποια είναι η ρεαλιστική εκτίμηση των εσόδων, καθώς αναμένεται μείωση της κατανάλωσης τού πετρελαίου θέρμανσης.
Ο υφυπουργός Οικονομικών, πάντως, επιμένει στο έγγραφό του, ότι «η προσαρμογή αυτή και η εξίσωση του ΕΦΚ των δύο τύπων πετρελαίου, αποσκοπεί στον περιορισμό του λαθρεμπορίου, στον τομέα των πετρελαιοειδών, αφού ο μειωμένος ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί σημαντικό κίνητρο για διάπραξη λαθρεμπορικών πράξεων».
Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει, επίσης, ότι η εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΕΦΚ στα καύσιμα, σε όλη την Επικράτεια, είναι σύμφωνη με τις κοινοτικές διατάξεις, επισημαίνοντας την πρόθεση τού υπουργείου Οικονομικών για την παροχή επιδόματος θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση