GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ψηφίδες": Απ’ τα μύχια της ψυχής της Νίκης Παπαθεοχάρη στο κοινό της Ξάνθης

Aπό αριστερά εμφανίζονται: Μελίνα Μποτέλλη ηθοποιός, Νίκη Παπαθεοχάρη ποιήτρια-γλύπτρια, Βίκυ Μπαφατάκη. αρχαιολόγος-επικοινωνιολόγο- Γ...

Aπό αριστερά εμφανίζονται: Μελίνα Μποτέλλη ηθοποιός, Νίκη Παπαθεοχάρη ποιήτρια-γλύπτρια,
Βίκυ Μπαφατάκη. αρχαιολόγος-επικοινωνιολόγο-Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G.Sciacca,
Αθανάσιος Καρλής-Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Δ.Π.Θ,
Ιωάννα Παπαδοπούλου-Λέκτωρ Κλασικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ,
Σπύρος Καραουλάνης, ψυχολόγος-Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Ελλάδας Διεθνών Βραβείων G.Sciacca)

Μια ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι στη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Νίκης Παπαθεοχάρη «Ψηφίδες» (κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό Π. Κυριακίδη), στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Γραμματεία των Διεθνών Βραβείων "Giussepe Sciacca", με τη βοήθεια του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου
Το βιβλίο και τη συγγραφέα προλόγισε ο Σπύρος Καραουλάνης, Αν. Εκπρόσωπος Ελλάδας των Διεθνών Βραβείων “Giuseppe Sciacca”, ο οποίος κι είχε την ευθύνη του συντονισμού της διοργάνωσης αυτής της ιδιαίτερης βραδιάς. Έξι ποιήματα της γνωστής καλλιτέχνιδος απήγγειλε η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλη, συνοδεία της πιανίστριας Λιάνας Λύκοβα, ενώ μετά την παρουσίαση ακολούθησε μουσική βραδιά με τον Αντώνη Μουσαδέ και το Βαγγέλη Κοντόπουλο, οι οποίοι μελοποίησαν ποιήματά της και διασκεύασαν τραγούδια της. Τους συνόδευσε ο λυράρης Στέφανος Πετρίδης
Νίκη Παπαθεοχάρη
Για το έργο της ποιήτριας μίλησαν οι Βίκυ Μπαφατάκη, αρχαιολόγος-επικοινωνιολόγος, Γενική Γραμματέας Βραβείων "Guiseppe Sciacca", η Δρ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Λέκτωρ Κλασικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ., ο Δρ. Αθανάσιος Δ. Καρλής, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δ.Π.Θ.
Η Νίκη Παπαθεοχάρη, μιλώντας στο κοινό που την υποδέχθηκε και την αγκάλιασε με θέρμη, δήλωσε: "Για μένα, ένας χάρτης της Θράκης είναι χαραγμένος στο στήθος μου... Παρακαλώ, αυτή τη πόρτα επικοινωνίας που μου ανοίγετε απόψε με τις Ψηφίδες, να μου την αφήσετε ανοιχτή γιατί πιστεύω ότι οι πραγματικές συγγένειες ορίζουν συγγενείς τους ανθρώπους κι εγώ νιώθω συγγενής σας".
Την αίθουσα του Ιδρύματος κοσμούσαν έργα γλυπτικής, οι πλαστές φιγούρες της καλλιτέχνιδος για τα οποία ή ίδια ανέφερε ότι "είναι έργα με υλικά του βυθού της θάλασσας", σχολιάζοντας πως τα συνθέτουν "Μύθος σουρεαλισμός και παραμύθι".
 Από την πλευρά της, η Βίκυ Μπαφατάκη ανέφερε ότι η κα. Παπαθεοχάρη βρέθηκε για τρίτη φορά, τη φετινή χρονιά, στην Ξάνθη και αποτελεί πολιτιστικό πρεσβευτή της πόλης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων Μουτάφης, ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, ο πρώην Βουλευτής Φίλιππος Τσαλίδης, ο πρώην Νομάρχης Γεώργιος Παυλίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος,ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτριος Μπένης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης Γιώργος Παπασταματίου, η πολιτευτής της ΝΔ Γεωργία Ανδρέου, η πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νινή Γεωργανά, ο πολιτευτής της ΝΔ Σταμάτης Σταματιάδης, ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χαράλαμπος Ευστρατίου, καθηγητές Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών. Επίσης, τα στελέχη της Ελληνικής Γραμματείας των Βραβείων, η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου, Θεανώ Καρατσιουμπάνη και Μπαχάρ Σαπουντζή, καθώς και μέλη των Βραβείων.
Σημαντικοί χορηγοί στήριξαν την εκδήλωση, όπως η Mad Productions, το εστιατόριο Φαναράκια, το Cafe Musutu, το ξενοδοχείο Elisso, το Κτήμα Βουρβουκέλη, το ζαχαροπλαστείο Pralina, το βιβλιοπωλείο Σπανίδη, το Κοσμήματα Θεοδωρακέας, η Αιχμή graphics και το ekptotiko.gr. Η φωτογραφική και κινηματογραφική κάλυψη ήταν χορηγία του γνωστού φωτογράφου Δημήτρη Μουσαδέ.
 Πάνω, από αριστερά: Θεανώ Μπέλλα, Βαλεντίνη Δασκαλούδη, Λιάνα Λύκοβα πιανίστρια,
Ιωάννα Παπαδοπούλου Λέκτωρ Κλασικής Φιλολογίας στο Δ.Π.Θ.,
Σπύρος Καραουλάνης Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Ελλάδας Διεθνών Βραβείων G.Sciacca,
ζωγράφος Φιφή Χατζηστόικου, Νίκη Παπαθεοχάρη Ποιήτρια Γλύπτρια,
Βίκυ Μπαφατάκη Αρχαιολόγος Επικοινωνιολόγος Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G.Sciacca,
Γιάννης Παπαθεοχάρης Επιχειρηματίας, ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη, Θεανώ Καρατσιουμπάνη, Κώστας Δελής
Κάτω, από αριστερά: Στέφανος Πετρίδης, Αντώνης Μουσαδές,
Αθανάσιος Καρλής Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Δ.Π.Θ.,
Βαγγέλλης Κοντόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση