PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα!..

Share it:
Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Οκτωβρίου και τα μνημονιακά θέματα δεν έχουν προχωρήσει πρακτικά καθόλου. Βρίσκονται στο ίδιο σημείο που βρίσκονταν πριν από ένα μήνα. Η τρόικα ζητάει συνεχώς καινούργια μέτρα για να κλείσει μία τεράστια δημοσιονομική τρύπα και η...
ελληνική κυβέρνηση, κατά τα λεγόμενα των γκαιμπελίσκων του Μαξίμου ανθίσταται.
Για να σταματήσει αυτή η κοροϊδία! Τα περισσότερα από τα μέτρα που ζητάει η τρόικα έχουν ήδη εγκριθεί και ψηφισθεί από την Βουλή των Ελλήνων.
Τι εννοούμε;
Τα περισσότερα από τα μέτρα που ζητά η τρόικα περιέχονται, είτε στο Μεσοπρόθεσμο και έχουν ψηφισθεί επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, είτε στο Μνημόνιο 2 και έχουν ψηφισθεί επί κυβερνήσεων Λουκά Παπαδήμου από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Άρα μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας! Τα περισσότερα από τα μέτρα που ζητά η τρόικα είναι ήδη νόμοι του Ελληνικού Κράτους. Η τρόικα απλά ζητάει να εφαρμοσθούν οι ισχύοντες νόμοι και η συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού ψάχνει να βρει τρόπους για να αποφύγει το πικρό ποτήρι που η ίδια άλλωστε έχει παρασκευάσει.
Τι θα γίνει τελικά;
Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! Όταν αποφασίσουν οι εγχώριοι τροϊκανοί της συγκυβέρνησης των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού να πιούν το πικρό ποτήρι, δηλαδή να εφαρμόσουν τα μέτρα που επιθυμεί η τρόικα και να ακολουθήσουν την εξής πάρα πολύ απλή κοινοβουλευτική διαδικασία. Θα ενσωματώσουν τα μέτρα στον προϋπολογισμό σαν δημοσιονομικές πολιτικές που στηρίζονται στους νόμους Μεσοπρόθεσμο και Μνημόνιο 2. Έτσι απλά θα περάσουν τα περισσότερα μέτρα από την Βουλή. Με την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Αν παρ’ ελπίδα κάποια από τα μέτρα που προτείνει η τρόικα δεν περιέχονται στους νόμους Μεσοπρόθεσμο και Μνημόνιο 2, τότε θα ακολουθήσουν ακόμα πιο απλή διαδικασία. Θα τα ενσωματώσουν στον νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με απλά λόγια η ψήφιση του προϋπολογισμού και του αντίστοιχου φορολογικού νομοσχεδίου θα έχει σημάνει και την ψήφιση των αντίστοιχων δημοσιονομικών πολιτικών που επιβάλει μέσω των μέτρων η τρόικα.
Έτσι απλά και ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για όσους μιλάνε για σκληρή διαπραγμάτευση και κουραφέξαλα. Αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου. Τα μέτρα βασίζονται σε ήδη ψηφισμένους νόμους (Μεσοπρόθεσμο και Μνημόνιο 2) και απομένει απλά η εφαρμογή τους. Άντε τώρα και σύμφωνα με την καλοπροαίρετη ερμηνεία να συζητάνε την ήπια ή καθολική εφαρμογή τους. Τα υπόλοιπα είναι φτηνή και χυδαία προπαγάνδα.
Και ενώ εδώ στο εσωτερικό συζητάνε τρόικα και συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού για το μέγεθος της προκρούστιας κλίνης επί της οποίας θα θέσουν για περαιτέρω καρατόμηση το εναπομείναν σώμα του Ελληνικού Λαού, στο εξωτερικό ο αρχιτέκτων της καταστροφής, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, περιδιαβαίνει ελεύθερος παραδίδοντας μαθήματα για το πώς θα καταστρέψει κάποιος μία χώρα και ένα λαό.
Και ο Αντώνης Σαμαράς παριστάνει τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στα συνεχή ταξίδια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Αλλά είπαμε... Όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα!
Share it:

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

  1. TH STON DIAOLO KOLOMPLOK ENAI AFTO PIOS MALAKAS TO EXEI DEN ASXOLITE ME TIN SIMERINI EPIKIROTITA PSAXNI NA BRI MALAKIES TOU PAREL8ONTOS ANTE GAMI8ITE ALITES

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση