GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άφοβος Φίλιξ: Πρώτη ελεύθερη πτώση απ’ το Διάστημα στη Γη...

Tο πρωί ο Felix Baumgartner ο “άφοβος”, θα επιχειρήσει κάτι που κανείς άλλος άνθρωπος δεν έχει αποπειραθεί στο παρελθόν, να κάνει ελεύθερη...

Tο πρωί ο Felix Baumgartner ο “άφοβος”, θα επιχειρήσει κάτι που κανείς άλλος άνθρωπος δεν έχει αποπειραθεί στο παρελθόν, να κάνει ελεύθερη πτώση από ύψος 37 χιλιομέτρων στο διάστημα, με προορισμό τη… Γη! Ο σκοπός είναι να σπάσει το φράγμα του ήχου, αλλά και μόνο η υγιής επιστροφή του στον πλανήτη θα ήταν αρκετή για διεθνή αναγνώριση ως του τολμηρότερου ίσως γήινου στο Γαλαξία.
Τις τελευταίες ετοιμασίες του απαθανάτισε η κάμερα, το Σάββατο στο Roswell του New Mexico. Ο Baumgartner, που δοκίμασε την ειδικά κατασκευασμένη στολή του, κόστους 200.000 δολαρίων, προς τέρψιν των απανταχού υποστηρικτών του, επρόκειτο να κάνει σήμερα τη βουτιά, εντούτοις αυτή αναβλήθηκε λόγω μετεωρολογικών προβλέψεων.
Ο «άφοβος Felix» θα πάρει το ΟΚ μόνο εφόσον ο άνεμος στο έδαφος είναι κάτω από 3 χιλιόμετρα την ώρα ώστε να απογειωθεί το «σκάφος» που θα τον μεταφέρει. Φορώντας την ειδική στολή του και ένα αλεξίπτωτο, θα πηδήξει από την κάψουλα που θα τον μεταφέρει και υπολογίζεται πως είκοσι λεπτά μετά, ο κόσμος θα ξέρει εάν ο τολμηρός Αυστριακός θα είναι ο πρώτος που θα έχει σπάσει το φράγμα του ήχου στην υψηλότερη και ταχύτερη ελεύθερη πτώση στην ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση