GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλληνες τίμησαν τον Ναύαρχο Άγιο Θεόδωρο Ουζακώφ

Ένα σημαντικό γεγονός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012, στο Ρωσικό Πολεμικό Μεταγωγικό ”Novocherkassk”, με πρωτοβου...


Ένα σημαντικό γεγονός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012, στο Ρωσικό Πολεμικό Μεταγωγικό ”Novocherkassk”, με πρωτοβουλία της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Αλευράς από την περίφημη Σκήτη των Καυσοκαλυβίων στο Άγιον Όρος, προσκλήθηκε ως Πρόεδρος της “ΕΛΑΙΑΣ ΑΜΚΕ” η οποία ασχολείται με την επανέκδοση των επιστολών του Ιωάννη Καποδίστρια, να προσφέρουν μια εικόνα του Αγίου Θεοδώρου Ουζακώφ στον Κυβερνήτη του Μεταγωγικού κ. Βλαντιμίρ Μπόλσουν.
Να σημειωθεί ότι ο Άγιος Θεόδωρος Ουζακώφ είναι προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, ενώ η παράδοση της εικόνας έγινε παρουσία του πρώτου γραμματέα της Πρεσβείας κ. Αντών Ζάνιν.
Ο Αρχιμ. Γεώργιος μετά την παράδοση της εικόνας, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο έργο της “ΕΛΑΙΑΣ” και τις ελληνορωσικές σχέσεις .
Επίσης έκανε αναφορά στις σχέση του Ιωάννη Καποδίστρια με τον Άγιο Θεόδωρο Ουζακώφ, και συγκεκριμένα στην προσφορά της Ρωσίας για την ανεξαρτησία της επτανήσου πολιτείας το 1799 – 1800.
Πρωταγωνιστής τότε υπήρξε ο Ναύαρχος Θεόδωρος Ουζακώφ, ο οποίος μετά 212 τιμήθηκε μ΄ αυτόν τον τρόπο από την ”ΕΛΑΙΑ ΑΜΚΕ”.
Τέλος στην τελετή παρέστη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ”ΕΛΑΙΑΣ” κ. Ιωάννης Κορνιλάκης, ο οποίος παρέδωσε στον Κυβέρνητη το βιβλίο με τίτλο “Άγιος της Πολιτικής – Ιωάννης Καποδίστριας”.
 Έλληνες τίμησαν τον Ναύαρχο Άγιο Θεόδωρο Ουζακώφ

 Έλληνες τίμησαν τον Ναύαρχο Άγιο Θεόδωρο Ουζακώφ

Πηγή:romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση