GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν απειλεί το Βερολίνο με ματαίωση της Συνόδου Κορυφής»

Διαψεύδει η γερμανική κυβέρνηση ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σκοπεύει να «απειλήσει» με ματαίωση της Συνόδου Κορυφής του...

Διαψεύδει η γερμανική κυβέρνηση ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σκοπεύει να «απειλήσει» με ματαίωση της Συνόδου Κορυφής του Νοεμβρίου, τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, εάν επιμείνει στις θέσεις του σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ε.Ε, όπως υποστηρίζουν οι Financial Times.
Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, διέψευσε επισήμως το δημοσίευμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η γερμανική κυβέρνηση έχει κάθε συμφέρον να επιτύχει η Σύνοδος Κορυφής του Νοεμβρίου». Υπογράμμισε με αυτό τον τρόπο την υποστήριξη του Βερολίνου προς την πρόταση του προέδρου της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπάι, να συνεδριάσει εκτάκτως η Ε.Ε. το Νοέμβριο σχετικά με το σχέδιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η κ. Μέρκελ θεωρεί ότι δεν έχει νόημα η σύγκλιση της συνόδου κορυφής στις 22 και 23 Νοεμβρίου εάν το Λονδίνο είναι αποφασισμένο να ασκήσει βέτο. Οι Financial Times υποστηρίζουν ότι «η κ. Μέρκελ προσπαθεί να πείσει τον κ. Κάμερον να υποστηρίξει μια γερμανική συμβιβαστική λύση που θέτει ως ανώτατο όριο δαπανών το 1% του ΑΕΠ της Ένωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση