GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα πανεπιστήμια, η συντεχνία, οι αλλαγές και οι αντιδράσεις...

Toυ Πέτρου Τρουπιώτη.   ptroupiotis@yahoo.gr .   Την ιδία ώρα που κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και στελέχη πολύ κοντά στον Α Τ...

Toυ Πέτρου Τρουπιώτη.
 ptroupiotis@yahoo.gr.


 Την ιδία ώρα που κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και στελέχη πολύ κοντά στον Α Τσιπρα , αλλά και άλλοι πολιτικοί με συγκροτημένη σκέψη για το σήμερα και θέσεις για το αύριο , προσπαθούν να αλλάξουν την πολιτική του λογική ,κάποιοι άλλοι, από τις πολλές συνιστώσες αυτού του κόμματος, συνεχίζουν την….. γνωστή τακτική τους.
 Άρνηση σε όλα, αντίδραση σε οτιδήποτε αλλάζει τα σημερινά βολικά γι αυτούς δεδομένα, δυναμικές απαντήσεις και κυρίως αδιαφορία για τους νομούς , εστω και αν αυτοί και έχουν ψηφιστεί από τα δυο τρίτα της βουλής και μάλιστα πολύ πρόσφατα και κυρίως έχουν ανταπόκριση από την πλειοψηφία πολιτών και ενδιαφερομένων.
   Αναφέρομαι στην στήριξη που δίνει μερίδα τουλάχιστον στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όσους αντιπαλεύονται για μια ακόμα φορά τα τελευταία δέκα χρόνια(τουλάχιστον) τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ανωτάτη Εκπαίδευση. Αλλαγές που αποτελούν το πρώτο , αλλά βασικο και ουσιαστικό θέμα για να μπορέσουν τα πανεπιστήμια της χώρας και να αποτελέσουν χώρους ουσιαστικής γνώσης και μόρφωσης και να ανοίξουν σε νέους ικανούς επιστήμονες και να μπορέσουν αν εκσυγχρονιστούν γιού να ανταγωνιστούν και τα ξένα πανεπιστήμια αλλά και τα ιδιωτικά ΑΕΙ που είτε θέλουν είτε όχι κάποιοι , σύντομα θα είναι και τυπικά γεγονός στην χώρα  μας.
  Μια σειρά από στελέχη λοιπόν του κόμματος αυτού, κυρίως προερχόμενα από τον χώρο των καθηγητών πανεπιστημίων  όπου ο συγκεκριμένος χώρος κυριαρχεί ( τυχαίο; Δεν νομίζω;)όχι μόνον αντιδρούν στις εκλογές για τα νέα συμβούλια των ιδρυμάτων όπως προβλέπει ο νόμος , αλλά και προωθούν ουσιαστικά τις καταλήψεις που συγκεκριμένες ομάδες φοιτητών επιδιώκουν να επιβάλλουν και πάλι στα πανεπιστήμια.
 Μέσα μάλιστα από μεγάλα και ηχηρά λόγια, ως συνήθως, καλύπτουν την προσπάθεια τους να μην υπάρξει καμία ουσιαστική αλλαγή στο υπάρχον σύστημα στα πανεπιστήμια.
 Για να υπάρχει αδιαφάνεια σε όλους σχεδον τους τομείς.
 Από την διαχείριση των οικονομικών ως τις μεθόδους εκλογής καθηγητών.
 Από το περιεχόμενο και τα μαθήματα που διδάσκονται, ως τα τμήματα που ιδρύονται.
 Από το ποιοι και ποια ερευνητικά προγράμματα προωθούν ως  και  ποιοι μετέχουν σε αυτά.
  Κάποιοι θέλουν και πάλι, βάζοντας μπροστά ομάδες φοιτητών ( πολλοί από τους οποίους ανήκουν στην κατηγορία των αιωνίων) να σταματήσουν οποιαδήποτε αλλαγή στα πανεπιστήμια, γιατί κάτι τέτοιο, αργά αλλά σταθερά θα σταματήσει την δική τους εξουσία και κυριαρχία στους χώρους αυτούς.
 Και αδιαφορούν , αν για μια ακόμα φορά , χιλιάδες φοιτητές θα χάσουν μαθήματα, έτη, θα χάσουν μεταπτυχιακά στο εξωτερικό και την εξέλιξη της επιστημονικής τους πορείας.
 Αδιαφορούν αν και πάλι τα πανεπιστήμια της χωράς μας θα θεωρηθούν «αναξιόπιστα» όπως έγινε το διάστημα 2005 έως 2008, όποτε και οι καταλήψεις είχαν και πάλι την τιμητική τους.
 Με σημαία την προσπάθεια αναβάθμισης , όπως παραπλανητικά λένε, του δημοσίου πανεπιστήμιου προσπαθούν να κρατήσουν τα πράγματα όπως είναι. Ένα κλειστό σύστημα στο οποίο κυριαρχούν , με πολλούς τρόπους, πρόσωπα και ομάδες συγκεκριμένης ιδεολογίας , συγκεκριμένης κατεύθυνσης και κυρίως συγκεκριμένων μικροσυμφερόντων.
 Και όλα αυτά , αργά ή γρήγορα , θα διαλυθούν, αν προχωρήσουν οι αλλαγές στα πανεπιστήμια.
 Γι αυτό και οι θιγόμενοι αντιδρούν.
 Μπορει όμως η ελληνική κοινωνία, ο κάθε ένας που πληρώνει και μάλιστα ακριβά την παιδεία, χωρίς να ξέρει και τι ακριβώς παρέχεται τελικά, να μένει αδιάφορος σε όλο αυτό το σύστημα…
 Μήπως έφτασε η ώρα οι πολίτες να διεκδικήσουμε αυτό που πληρώνουμε εν τέλει. Μήπως η κυβερνηση πρέπει να αντιδράσει πιο δυναμικά…

4 σχόλια

  1. Ας σταματήσει πια το "Γνωστοί- Άγνωστοι"...

    Τώρα πλέον ΓΝΩΣΤΟΙ.

    Στην δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τα πρόσωπα και τα στοιχεία όλων όσων συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για 15 άτομα και τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη.

    Σε βάρος τους ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.


    Δείτε τις σκατόφατσες που χθες τα έκαναν πάλι ρημαδιό
    ******************************
    Στην δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τα πρόσωπα και τα στοιχεία όλων όσων συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη

    ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
    Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2012
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δεκαπέντε (15) ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν προχθές (09-10-2012) κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας, γιατί συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που εκδήλωναν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων. Σε βάρος τους ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
    Πρόκειται για τους:

    1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γεώργιο του Δημητρίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής

    2. ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗ Γεώργιο του Αντωνίου και της Αργυρούς που γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και κατοικεί στη Δραπετσώνα

    3. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Αθανάσιο του Θεόφιλου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε το 1978 στο Χολαργό Αττικής και κατοικεί στη Γλυφάδα

    4. ΚΟΤΟΥΠΑ Γεώργιο του Σωτηρίου και της Αλεξάνδρας, που γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα και κατοικεί στο Βύρωνα Αττικής

    5. ΜΑΖΑΡΑΚΗ Θεόδωρο του Σπυρίδωνα και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1993 στο Ίλιον και κατοικεί στον Κολωνό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6. ΜΟΥΡΚΟΚΩΣΤΑ Δημήτριο του Παναγιώτη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα και κατοικεί στον Κολωνό

    7. ΤΖΗΜΑ Αλέξανδρο του Δημητρίου και της Ροδοθέας, που γεννήθηκε το 1993 στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στην Καλλιθέα

    8. ΦΟΥΝΤΩΤΟ Ιωάννη του Βασιλείου και της Κυριακής, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

    9. ΦΟΥΝΤΩΤΟ Γεώργιο του Βασιλείου και της Κυριακής, που γεννήθηκε το 1979 στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στον Άγιο Δημήτριο

    10. ΜΙΧΑ Σπυρίδωνα του Γεωργίου και της Ελένης που γεννήθηκε το 1989 στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στη Νέα Ερυθραία

    11. ΣΤΕΡΓΙΩΤΗ Ιωάννη του Αθανασίου και της Σταματίνας, που γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα και κατοικεί στα Ιλίσια Αττικής

    12. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Αλέξανδρο του Ασααντ Ευτυχίου και της Μάγδας, που γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα και κατοικεί στην πλατεία Βάθης

    13. ΣΟΡΟΒΙΓΚΑ Αλέξανδρο - Χρήστο του Πέτρου και της Παναγούλας, που γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Φιλαδέλφεια

    14. ΣΠΥΡΟΥ Δημήτριο του Αλεξάνδρου και της Ιωάννας, που γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και κατοικεί στου Γκύζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 15. GUZEL Sinan του Tahir και της Ayse, που γεννήθηκε το 1983 στην Τουρκία και κατοικεί στην Κυψέλη

    Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των παραπάνω κατηγορουμένων, λόγω της ιδιαιτερότητας των ενεργειών τους, κρίθηκε απαραίτητη για την πρόοδο της προανάκρισης, καθώς διερευνάται τυχόν διάπραξη και άλλων αξιόποινων πράξεων από τους ίδιους.


    Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 210-6476258, 210-6476259 της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


    Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των προχθεσινών συγκεντρώσεων και πορειών, προσήχθησαν συνολικά διακόσια είκοσι (220) άτομα και συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα (24).


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρουφιανε εσυ που εισαι υπερ της δημοσιοποιησης φωτογραφιων!
    Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ!!!
    Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ!!!
    Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ!!!
    Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση