GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έπαθε ενδοκαρδίτιδα επειδή… τρύπησε τα αυτιά της

Η 16χρονη Jessica Smith υπέφερε από πόνους στο στήθος, αλλά νόμιζε ότι ήταν καούρες και ότι είχε απλά δυσπεψία. Μάλιστα, επισκέφτηκε...

Η 16χρονη Jessica Smith υπέφερε από πόνους στο στήθος, αλλά νόμιζε ότι ήταν καούρες και ότι είχε απλά δυσπεψία.
Μάλιστα, επισκέφτηκε ένα γιατρό ο οποίος της χορήγησε φάρμακο για να ανακουφιστεί από τα δυσάρεστα συμπτώματα, αλλά δεν έπιασε.
Η κατάστασή της δε βελτιώθηκε καθόλου και έτσι αποφάσισε να πάρει μια δεύτερη γνώμη. Είδε ακόμη ένα γιατρό, ο οποίος της έκανε υπέρηχο που έδειξε ότι έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια και είχε μόλις λίγες ημέρες ζωής…
Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο για επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, η οποία διήρκεσε επτά ώρες, καθώς οι γιατροί έδιναν μάχη για να διορθώσουν τη βλάβη στις βαλβίδες της καρδιάς της.

Μία ημέρα μετά την επέμβαση υπέστη καρδιακή προσβολή και έμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για τρεις εβδομάδες.
Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι η μόλυνση που έπαθε, γνωστή ως ενδοκαρδίτιδα, μπορεί να προήλθε από τα… αυτιά της, τα οποία είχε τρυπήσει όταν ήταν 15 χρονών.

Ένα χρόνο μετά την περιπέτειά της η Jessica έχει μπει στη λίστα μεταμόσχευσης και περιμένει μια «καινούρια καρδιά».
«Δεν το πίστευα όταν μου είπαν ότι είχα πρόβλημα στην καρδιά. Αν δεν είχα πάει σε γιατρό θα μπορούσα να είχα πεθάνει τις επόμενες ημέρες. Περιμένει κανείς οι πιο μεγάλοι να έχουν καρδιακά προβλήματα, όχι παιδιά στην ηλικία μου» είπε η ίδια.

Η ενδοκαρδίτιδα εμφανίζεται όταν εισέρχονται βακτήρια στο αίμα, κάτι που μπορεί να συμβεί όταν κάποιος κάνει ένεση, όταν τρυπά τα αυτιά του ή βάζει για παράδειγμα σιδεράκια στα δόντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση