GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Να διεκδικήσει ο λαός τη μονομερή διαγραφή του χρέους»

Την ανάγκη να διεκδικήσει ο λαός τη μονομερή διαγραφή του χρέους, καθώς η αναγνώρισή του οδηγεί στη διαπραγμάτευση, που ισοδυναμεί με ...

Την ανάγκη να διεκδικήσει ο λαός τη μονομερή διαγραφή του χρέους, καθώς η αναγνώρισή του οδηγεί στη διαπραγμάτευση, που ισοδυναμεί με νέα μνημόνια και νέα μέτρα, υπογράμμισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σήμερα στις Βρυξέλλες, η οποία συμμετείχε στην ευρωπαϊκή κομμουνιστική συνάντηση, με θέμα τη στάση των κομμουνιστικών κομμάτων απέναντι στην καπιταλιστική κρίση.
Στην εισηγητική της ομιλία η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ προβάλλει την ανάγκη ο λαός να διεκδικήσει την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείωσε ότι η κρίση θα ξεσπάσει με τη σειρά της, λόγω της ανισόμετρης ανάπτυξης και σε άλλες χώρες στην ευρωζώνη, καθώς εμφανίζει σημάδια κόπωσης και στη Γερμανία, ενώ σημάδια αρχίζουν να διαφαίνονται και στην Κίνα.
Αναφερόμενη ειδικότερα στην κατάσταση στην Ελλάδα, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το δίπολο φιλελεύθερη ΝΔ- σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ αντικαθίσταται από ένα νέο δίπολο: Από τη μια μεριά κεντροδεξιά-δεξιά και από την άλλη αριστερός πόλος, που σχηματίσθηκε με πυρήνα τον οπορτουνιστικό Συνασπισμό και με μαζική μετακόμιση ηγετικών στελεχών και μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ, οργανώσεων της σοσιαλδημοκρατίας, που, κυρίως προέρχονται από μεσοστρώματα, από τους εργαζόμενους στον στενότερο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους.
Σύμφωνα με τη γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, οι διεργασίες δεν έχουν τελειώσει, καθώς ετοιμάζεται ένα νέο πολιτικό σκηνικό μεταβατικό ή και περισσότερο μόνιμο, προκειμένου να αναχαιτισθεί η ριζοσπαστικοποίηση, να «τσακιστεί» το κίνημα πριν ανακάμψει μαζικά, να χτυπηθεί με κάθε τρόπο το ΚΚΕ.
Για τη «Χρυσή Αυγή», η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις ανέδειξαν ως κοινοβουλευτική δύναμη με 19 βουλευτές ένα ναζιστικό, ρατσιστικό, εγκληματικό μόρφωμα, το οποίο συγκεντρώνει την κύρια αιχμή της δράσης του στο κυνήγι των μεταναστών, ιδιαίτερα Ασιατών, με ξυλοδαρμούς, δολοφονικές επιθέσεις, βιαιοπραγίες, εκβιασμούς και απειλές. Το εκλογικό του ποσοστό, ιδιαίτερα σε νεότερες ηλικίες, διαμορφώθηκε και από τα ψευδεπίγραφα συνθήματά του, καθώς εμφανίζεται ως αντισυστημικό κόμμα, σημείωσε η κ. Παπαρήγα.
Η εκτίμησή μας είναι ότι το μόρφωμα αυτό εξελίσσεται κατά το πρότυπο των ταγμάτων εφόδου της χιτλερικής περιόδου και ο βασικός στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί στο τσάκισμα του εργατικού, του λαϊκού κινήματος, στο χτύπημα του ΚΚΕ, είπε και τόνισε ότι πίσω από τη «Χρυσή Αυγή» υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες και τμήματα του κρατικού μηχανισμού, ενδεχομένως έχει και διεθνείς διασυνδέσεις. Στηρίζεται από θύλακες του συστήματος στα σώματα ασφαλείας και στον στρατό, ενώ πολιτικά αποτελεί γερό βοηθό του συστήματος, καθώς τα περισσότερα κόμματα επικαλούνται τον κίνδυνο από τα λεγόμενα δύο άκρα, εξισώνοντας τον φασισμό με τον κομμουνισμό, κατέληξε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση