GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιδράσεις για τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη

Η Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε και στο χώρο της Ομογένειας της Νέας Υόρκης, προκαλώντας αντιδράσεις, εντός και εκτός της ελληνοαμερικανικής ...

Η Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε και στο χώρο της Ομογένειας της Νέας Υόρκης, προκαλώντας αντιδράσεις, εντός και εκτός της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ομογενειακοί φορείς, όπως η ΑΧΕΠΑ, με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την ιδεολογία και τις ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής. Επίσης, στελέχη αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων εκφράζουν την ανησυχία τους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «επικίνδυνο φαινόμενο».
Η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς, σε δημοσίευμά της την περασμένη Δευτέρα, ανέφερε ότι η «ακροδεξιά οργάνωση», όπως επισήμανε, άνοιξε πρόσφατα γραφείο στη Νέα Υόρκη, ανακοινώνοντας την παρουσία της μέσω Διαδικτύου.
Σύμφωνα, όμως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Χρυσή Αυγή δεν λειτουργεί δικό της γραφείο στην Αστόρια. Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες με μέλη της Χρυσής Αυγής έχει παρθεί από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στην Αστόρια.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι δεν έχει «καμία συνεργασία» με την Χρυσή Αυγή και ότι το οίκημά της, το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, «δεν χρησιμοποιείται» από τη Χρυσή Αυγή.
Τέλος, η Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης με ανακοίνωσή της εκφράζει την “έντονη αποδοκιμασία” των μελών της για την εγκατάσταση συνδέσμου και την έναρξη δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής, σημειώνοντας επίσης ότι “η Χρυσή Αυγή λυμαίνεται την ανέχεια και την απόγνωση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, με απώτερο σκοπό τη συλλογή ψήφων και οπαδών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση