GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΝΑΤΟ καταδίκασε την επίθεση της Συρίας στην Τουρκία

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε απερίφρα...

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση με όλμους που δέχθηκε η χώρα του στα νοτιοανατολικά από τη Συρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε κατοίκων.
Ο Ράσμουσεν «συνομίλησε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του για το συμβάν», πρόσθεσε η εκπρόσωπός του Οάνα Λουνέσκου.
«Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να παρακολουθεί από κοντά και με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση», τόνισε η ίδια.
Ο Ράσμουσεν εξέφρασε στον Νταβούτογλου «τα ειλικρινή συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες και τους οικείους των νεκρών και των τραυματιών, αλλά και προς το σύνολο του τουρκικού λαού», τόνισε.
Νωρίτερα, ο Νταβούτογλου είχε ενημερώσει μετά την επίθεση τον Ράσμουσεν, ο οποίος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως το ΝΑΤΟ δεν έχει μεν πρόθεση να επέμβει στη Συρία, όμως είναι έτοιμη να υπερασπισθεί την Τουρκία, ως κράτος μέλος του, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση