GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπό επεξεργασία πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων

Πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων, το οποίο προβλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δανειστεί χρήματα από τον μόνιμο ευρωπα...


Πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων, το οποίο προβλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δανειστεί χρήματα από τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, προκειμένου να επαναγοράσει δικά της ομόλογα στην τρέχουσα τιμή στην αγορά, η οποία κατά μέσον όρο κυμαίνεται στο 25% της αρχικής αξίας τους, επεξεργάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει αύριο.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξηγείται στο δημοσίευμα, με κάθε δανειζόμενο ευρώ θα μπορούσε να αποσυρθεί από την αγορά χρέος 4 ευρώ.
«Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι με 10 δισεκατομμύρια ευρώ θα μειωνόταν το ελληνικό χρέος κατά 40 δισεκατομμύρια», αναφέρεται.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, συνεχίζει το Spiegel, αναμένεται η διεξαγωγή συνομιλιών με τους επενδυτές, προκειμένου αυτοί να δεχτούν πράγματι ικανοποίηση του ενός τετάρτου των απαιτήσεών τους.
Όπως ελπίζει η γερμανική πλευρά, μετά από αυτή την επιχείρηση η Ελλάδα θα ήταν σχεδόν σε θέση να δανειστεί η ίδια χρήματα στις αγορές.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

  1. Κόμμα με Άδωνη, Βορίδη, Αννούλα, Πάγκαλο και Λοβέρδο του ΕΟΠΠΥ ( με τον οποίο όλοι οι Έλληνες δεν βρίσκουν γιατρό και πληρώνουν εξετάσεις και φάρμακα ), μαζί με τα απομεινάρια της ΠΟΛΑΝ ( γιατί οι παραδοσιακοί ΝΔημοκράτες, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ, ΔΑΠΙΤΕΣ, ΔΑΚΙτες φεύγουν μαζικά και υποβάλλουν παραιτήσεις ),θα λάβει ένα ξεγυρισμένο 5 έως 10% !!!
    Να δω τα μούτρα του Βενιζέλου, όταν θα του φέρει ο Αντωνάκης τον Λοβέρδο και την Αννούλα θριαμβευτές υπουργούς στο νέο σχήμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση