GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να ποια είναι τα ονόματα των πολιτικών προσώπων στη λίστα Λαγκάρντ

Στη «φόρα» βγάζει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα ονόματα όλων των πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στην περίφημη λίστα Λαγκάντ, στ...

Στη «φόρα» βγάζει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα ονόματα όλων των πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στην περίφημη λίστα Λαγκάντ, στη λίστα με τα 36 πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ και άλλες υπηρεσίες για «παράνομο πλουτισμό» , αλλά και όσων τα πόθεν έσχες (των ιδίων και των γυναικών και παιδιών τους) από το 1974 και εντεύθεν επανελέγχονται στο……..
πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης από το ΣΔΟΕ.
Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ικανοποίησε σχετικό αίτημα του προέδρου της Επιτροπής Διαφάνειας και αντιπροέδρου της Βουλής Αθανάσιου Νάκου (το είχε υποβάλλει μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη) «προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές προς όλες τις κατευθύνσεις» , ενώ είχε προηγηθεί σχετική άρνηση λόγω της «μυστικότητας της έρευνας» εκ μέρους των δυο οικονομικών εισαγγελέων Γρ.Πεπόνη και Σπ,.Μουζακίτη.
Όμως ο προϊστάμενος τους, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής τους έδωσε την Παρασκευή εντολή να διαβιβαστούν οι καταστάσεις αυτές με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων στον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας Αθανάσιο Νάκο. Μάλιστα στην παραγγελία του προς τους εισαγγελείς αναφέρει πώς η ικανοποίηση του αιτήματος του αντιπροέδρου της Βουλής «δεν παραβλάπτει σε τίποτα το έργο των διενεργούμενων προκαταρκτικών εξετάσεων», ενώ η αποστολή των ονομάτων είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ
Έτσι στη Βουλή θα διαβιβαστεί:
-Η κατάσταση με τα ονόματα όλων εκείνων των πολιτικών προσώπων που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ με τα 1991 ονόματα Ελλήνων που εξήγαγαν χρήματα στην Ελβετική Τράπεζα HSBC. Δηλαδή θα επιλεγούν (αν υπάρχουν) τα ονόματα όσων διετέλεσαν ή είναι σήμερα Πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές θα διαβιβαστούν και τα ονόματα πολιτικών προσώπων (υπουργών, βουλευτών, κ.λπ.) που περιλαμβάνονται στην λίστα με τα 36 ονόματα των εν ενεργεία και τέως υπουργών, βουλευτών κ.λπ., οι οποίοι φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό.
-Τα ονόματα των πολιτικών που συμπεριλαμβάνονται στην δεύτερη λίστα με τα 36 ονόματα που φέρονται να ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό, δηλαδή ονόματα των εν ενεργεία και τέως υπουργών, βουλευτών κ.λπ.
-Tα ονόματα εκείνων των πολιτικών προσώπων που σύμφωνα με τον Ν. 4065/2012 επανελέγχονται οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» από το 1974 έως σήμερα, όπως και των συζύγων και των ανήλικών παιδιών τους και σε βάρος τους διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ (κεντρική ή περιφερειακές).

kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση