GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είχαμε εξετάσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Στο τέλος του 2011 οι γαλλικές αρχές εργάστηκαν πάνω σε ένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και την απομάκρυνση της από την ευρωζ...

Στο τέλος του 2011 οι γαλλικές αρχές εργάστηκαν πάνω σε ένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και την απομάκρυνση της από την ευρωζώνη σύμφωνα με βιβλίο που έγραψε ο γάλλος υπουργός οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει το γαλλικό περιοδικό L Express που θα κυκλοφορήσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γάλλος ανώτατος αξιωματούχος παραδέχεται κάτι τέτοιο, καθώς έως τώρα όλοι το διέψευδαν.

Όπως γράφει ο Μπαρουάν «το Νοέμβριο του 2011, συναντήθηκα με 3 άτομα εμπιστοσύνης. Είναι μια συζήτηση χωρίς πρακτικά. Χωρίς ίχνη. Ο καθένας γνωρίζει ότι το αντικείμενο της συνάντησης, εάν γίνονταν γνωστή θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες».
Ο Μπαρουάν ρώτησε τα άτομα εμπιστοσύνης να εργαστούν στο σενάριο εξόδου με βάση το κόστος για την Γαλλία και τις επιπτώσεις για τον τραπεζικό κλάδο και τον ασφαλιστικό τομέα, καθώς και το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής διάλυσης της ευρωζώνης.
Ο Μπαρουάν διευκρινίζει ότι είχε δώσει την κωδική ονομασία «Μαύρος Κύκνος» στην συνάντηση αυτή…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση