GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτοιμο το Αφγανιστάν να αναλάβει την ασφάλειά του

Έτοιμο να αναλάβει την ασφάλειά του είναι το Αφγανιστάν, σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης από τη χώρα των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, δ...

Έτοιμο να αναλάβει την ασφάλειά του είναι το Αφγανιστάν, σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης από τη χώρα των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάι.
«Είμαστε έτοιμοι να επιταχύνουμε τη διαδικασία αν είναι απαραίτητο. Αν οφείλουμε να το κάνουμε πρόωρα, θα είμαστε έτοιμοι και θα το κάνουμε με χαρά» είπε.
Ο Καρζάι έκανε τις δηλώσεις αυτές σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν, ο οποίος επισκέπτεται την Καμπούλ και ο οποίος είχε προηγουμένως επιβεβαιώσει ότι το ΝΑΤΟ θα σταματήσει την μάχιμη αποστολή του στο Αφγανιστάν μετά το 2014, όταν ο κύριος όγκος των στρατευμάτων του θα έχει αποχωρήσει από τη χώρα.
«Είμαι πεπεισμένος ότι οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας θα μπορούν να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας ως τα τέλη του 2014. Ήδη τις έχουμε δει να κάνουν πολύ καλή δουλειά. Θα συνεχίσουμε να τους εκπαιδεύουμε για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους» δήλωσε ο Ράσμουσεν.
«Στόχος μας είναι το Αφγανιστάν να είναι σε θέση να σταθεί στα πόδια του. Όμως το Αφγανιστάν δεν θα μείνει μόνο του», σημείωσε, προσθέτοντας ότι μια νέα αποστολή εκπαίδευσης, παροχής συμβουλών και βοήθειας θα διαδεχθεί μετά το 2014 την σημερινή μάχιμη δύναμη του συμμαχικού στρατού.
Το ΝΑΤΟ, παρά τα 11 χρόνια της παρουσίας του στο Αφγανιστάν και τους περισσότερους από 110.000 άνδρες του που εξακολουθούν να βρίσκονται στη χώρα, δεν έχει κατορθώσει να πατάξει την εξέγερση των Ταλιμπάν.
Ένας αριθμός αναλυτών προβλέπει μια αύξηση των μαχών ήδη από το 2015, καθώς οι 350.000 Αφγανοί αστυνομικοί και στρατιώτες δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο, σύμφωνα με τους ίδιους, να μπορούν να αντισταθούν στους Ταλιμπάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση