GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ...

 Του Κώστα Τσαρή. Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει πια στις περικοπές των μισθών και των συντάξεων. Συνηθίσαμε να μας οδηγούν σαν αιγ...

 Του Κώστα Τσαρή.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει πια στις περικοπές των μισθών και των συντάξεων. Συνηθίσαμε να μας οδηγούν σαν αιγοπρόβατα σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας. Συνηθίσαμε στην υποβάθμιση της ζωής μας σε όλους τους τομείς, υγεία, παιδεία, εργασία. Συνηθίσαμε στην επιχειρούμενη καταστολή που προσπαθούν οι πολιτικοί απατεώνες που κυβερνούν, που σκοπό έχει να καταπνίξει κάθε μορφή αντίστασης και αγώνα και έτσι να μετατρέψουν την κοινωνία σε μια παθογόνο μάζα που θα υπομένει τα πάντα με χαρακτηριστικά δουλοπάροικου. Τώρα θέλουν να μετατρέψουν την ζωή μας από την υποβάθμιση που ήδη βρίσκεται στην απόλυτη εξαθλίωση. Θα τους το επιτρέψουμε? Είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτικό τώρα να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και ενωμένοι να διαλύσουμε τα σατανικά σχέδιά τους με τα οποία σπρώχνουν την κοινωνία στην παράλυση και την αποσύνθεση. Σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας δέχεται μια διαρκή επίθεση από το κράτος σε όλους τους τομείς. Το πείραμα που εφαρμόστηκε στην χώρα μας δεν έχει μόνο τις συνέπειες της αποκαλούμενης οικονομικής κρίσης άλλα και τα κεκτημένα δικαιώματά μας που ήταν εμπόδιο στο μεγάλο κεφάλαιο για να συσσωρευτεί ο πλούτος στα χέρια των λίγων. Με διαδικασίες εξπρές ισοπεδώνονται τα πάντα, εργασιακές σχέσεις, μισθοί, συντάξεις, φυσικός πλούτος, ξεπούλημα κάθε σπιθαμή γης, αέρα και νερού. Όλα θυσία στο βωμό του κέρδους που συγκεντρώνεται στα χέρια ελάχιστων παρέχοντας τους μάλιστα και διευκολύνσεις από τους πολιτικούς απατεώνες που μας κυβερνούν. Αυτός είναι και ο τελικός σκοπός τους φτηνά εργατικά χέρια, χωρίς απαιτήσεις και δικαιώματα, που θα δουλεύουν νύχτα μέρα αποδίδοντας πλούτο στο κεφάλαιο και στις πολυεθνικές, με λίγα λόγια να μετατρέψουν έναν λαό χωρίς αξιοπρέπεια, φτωχό και σκλάβο στην ίδια του την χώρα. Είναι καιρός όμως να αντισταθούμε και να μην τους επιτρέψουμε να μας μεταμορφώσουν σε δούλους, να πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία όπως αρμόζει σε ένα λαό με την πολύχρονη ιστορία του.
Ας δημιουργήσουμε ένα κλίμα ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ μας, είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα η σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία από τα επώδυνα μέτρα που της φόρτωσαν και ας τιμωρήσουμε όπως αξίζει τα γραβατωμένα πολιτικά όρνια που κατασπαράζουν καθημερινά τις ζωές μας. Δείτε πως ενώθηκαν και πια δεν τους χωρίζει τίποτε οι πολιτικοί απατεώνες Σαμαράς, Βενιζέλος και το γραβατωμένο σκιάχτρο της αριστεράς, ο απωθητικός γέροντας και πολιτικός χαμαιλέοντας Κουβέλης. Είναι αυτός ο ανεκδιήγητος γέροντας που υποδυόμενος τον αγανακτισμένο αριστερό φώναζε προεκλογικά με πομπώδες ύφος χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι πως τα μνημόνια δεν θα περάσουν. Η γυαλάδα του βλέμματός του όταν έλεγε τα λόγια αυτά πρέπει να διδαχθεί στις ψυχιατρικές σχολές της χώρας. Ο άνθρωπος αυτός θεωρεί τον εαυτό του αριστερό και διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα αλλά στην πραγματικότητα κάνει το ακριβώς αντίθετο. Στηρίζει νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και ψηφίζει τα χειρότερα μέτρα που έχουν παρθεί ποτέ. Αυτόν τον απωθητικό γέροντα πρέπει οι αριστεροί να τον παρατηρούν διαρκώς για να συνειδητοποιήσουν με τον πιο επώδυνο τρόπο, πόσο απέραντος είναι ο εξευτελισμός τους, όταν προδίδουν τις ιδέες τους και γίνονται παράσιτα της εξουσίας. Υπάρχει σήμερα έστω και ένας που να πιστεύει ότι αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες ενώθηκαν για να σώσουν την Ελλάδα, αυτοί που έχουν την ευθύνη για την κατάντια της? Εμείς γιατί να μην ενωθούμε τι μας χωρίζει? Ας δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας και να αποκρούσουμε αυτή την λαίλαπα που διαλύει καθημερινά τις ζωές μας. Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχει τίποτε όρθιο, θα τα έχουν ισοπεδώσει όλα και θα οδηγηθούμε στην απόλυτη εξαθλίωση. Σε μια τέτοια κοινωνία επιθυμούμε να ζήσουμε? Αυτήν την κοινωνία θα παραδώσουμε στα παιδιά μας μια αποικία των Γερμανών? Γι’αυτό αγωνίστηκαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας το ‘40 και κάποιοι απ’αυτούς δώσανε ακόμη και την ζωή τους? Ένα πρέπει να είναι σίγουρο εμφύλιο μίσος όπως την δεκαετία του ‘40 δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να ξανασπείρουν. Θα πρέπει ενωμένοι να προσπαθήσουμε να χτίσουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, νέες συλλογικότητες αντίστασης, ανατροπής του σάπιου συστήματος και νέου ξεκινήματος για το χτίσιμο μιας νέας δίκαιης και ηθικής κοινωνίας. Δεν μας μένει τίποτε άλλο, μόνο η ενότητα και η αντίσταση για να στείλουμε τα πολιτικά όρνια που κατασπαράζουν καθημερινά τις ζωές μας στον πολιτικό αποτεφρωτήρα.
Ο λαός σήμερα αισθάνεται μόνος του, απροστάτευτος, βουτηγμένος μέσα στην απελπισία και στην κατάθλιψη. Αλίμονο αν μείνεις άνεργος τελείωσες, δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας να σε προστατέψει, θα οδηγηθείς στο περιθώριο, απομονωμένος, πεινασμένος και δυστυχισμένος χωρίς δικαίωμα στη ζωή. Αυτά τα πολιτικά όρνια θα σου στερήσουν το δικαίωμα να ζήσεις με αξιοπρέπεια εσύ και η οικογένειά σου και θα σε αναγκάσουν να γίνεις επαίτης.
Κάποιοι λένε δεν τραβάει η κοινωνία τι να κάνουμε. Μήπως σύντροφοι δεν τραβάτε εσείς, έχετε κολλήσει και έτσι δίνετε πολιτικό βήμα στη Χρυσή Αυγή? Εσείς πρέπει να γίνετε μπροστάρηδες στον αγώνα, ο λαός θέλει όραμα, θέλει πολιτικούς που θα τον πείσουν ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, να τραβήξουν μπροστά και να ταράξουν το σύμπαν, να ξεσηκώσουν τον λαό και να τους ακολουθήσει. Σε μια κοινωνία που βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης, που έχουν καταρρεύσει τα πάντα και τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα βρίσκονται ένα βήμα πριν την διάλυση αυτή την δυναμική έπρεπε να έχει ο Σύριζα σήμερα ή να ταράζει το σύμπαν και να φέρει την γη ανάποδα? Πρόεδρε Τσίπρα ξεκαθάρισε το τοπίο και προχώρα μπροστά, είσαι μέσα στις καρδιές του λαού, είσαι ο ηγέτης της σύγχρονης πολιτικής ζωής της χώρας που ο σκληρά δοκιμαζόμενος λαός έχει εναποθέσει τις ελπίδες του. Τράβα τα αυτιά στις φωνές της μειοψηφίας που δημιουργούν σύγχυση στον κόσμο. Ο Σύριζα είναι ένα μεγάλο κόμμα, ένα κόμμα εξουσίας, δεν είναι το κόμμα του 4%. Με τα πολλά και ικανά στελέχη του κινήματος πρέπει να πείσετε την κοινωνία ότι είστε το καινούργιο, το αληθινό, το εφικτό αυτό που ζητάει η κοινωνία και πρέπει αυτό να φανεί άμεσα σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής του Σύριζα.

1 σχόλιο

  1. TΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ.

    ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ 3 ΚΟΜΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΙΧΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ Χ.Α , ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ Χ.Α !!!

    ΠΩΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ Η Χ.Α ; ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ; ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ, ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ ΤΑ ΔΩΡΑ, ΟΤΑΝ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ; ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ !

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ Χ.Α, ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ; ΓΙΑΤΙ , ΑΠΛΑ, ΣΥΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΟ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙ "ΟΧΙ" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση