GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφέθηκε ελεύθερη η κουβανή μπλόγκερ Γιοάνι Σάντσεζ

Η 37χρονη επί χρόνια επικρίνει με σφοδρότητα το καθεστώς της Αβάνας H Σάντσεζ έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία για το μπλογκ τ...

Η 37χρονη επί χρόνια επικρίνει με σφοδρότητα το καθεστώς της Αβάνας
H Σάντσεζ έχει κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία για το μπλογκ της
 
Αφέθηκε τελικά ελεύθερη η κουβανή μπλόγκερ Γιοάνι Σάντσεζ που ειχε συλληφθεί την Παρασκευή το βράδυ στο Μπαγιάμο, 750 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αβάνα.
Η 37χρονη Σάντσεζ, ανακοίνωσε το Σάββατο μέσω του λογαριασμού της στο Twitter πως αφέθηκε ελεύθερη, αφού κρατήθηκε από τις Αρχές για παραπάνω από μια ημέρα, ευχαριστώντας «όλους εκείνους που ύψωσαν τις φωνές και έστειλαν μηνύματα ώστε να μπορέσει να επιστρέψει σπίτι της».

«Μας άφησαν ελεύθερους μετά από 30 ώρες κράτησης. Εχω πολλά ανέκδοτα για να διηγηθώ»,
έγραψε στο Twitter η αντικαθεστωτική  μπλόγκερ, που συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της δημοσιογράφο Ρεϊνάλντο Εσκομπάρ.
Η διάσημη μπλόγκερ εδώ και χρόνια κριτικάρει στο προσωπικό της μπλογκ με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα όσα γίνονται στην πατρίδα της. Η Σάντσεζ, η οποία συνεργάζεται με την ισπανική εφημερίδα «El Pais», κατηγορείται από φιλοκυβερνητικές πηγές, όπως η ιστοσελίδα “Cuba Encuentro”, ότι «συνελήφθη στο Μπαγιάμο όπου είχε μεταβεί για να προκαλέσει και να στήσει ένα σόου για τα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να διαταράξει τη διεξαγωγή της δίκης», ενώ χαρακτηρίζεται ως «φιλοαμερικανή».
Οπως αναφέρει η Cuba Encuentro, το ζευγάρι, μαζί με άλλους ακτιβιστές, ήθελαν να καλύψουν την δίκη του Ισπανού πολιτικού Ανχελ Καρομέρο, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και θα διεξαχθεί στο Μπαγιάμο.
Ο 26χρονος ηγέτης της Νεολαίας του ισπανικού κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος δικάζεται με την κατηγορία ότι ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, στις 22 Ιουλίου, προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο 60χρονος Κουβανός αντιφρονών Οσβάλντο Πάγια καθώς και ο επίσης Κουβανός 31χρονος Χάρολντ Κεπέρο. Η Σάντσεζ προσπαθεί να εμποδίσει την άδικη, κατά τη γνώμη της, δίκη του Ισπανού.
Η εισαγγελία έχει ζητήσει την ποινή επταετούς κάθειρξης για τον Καρομέρο. Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του μέσα στις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσαν οι κουβανικές αρχές.
Σχόλια αναγνωστών (0)

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση