GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι εκτιμήσεις για την επίσκεψη της Μέρκελ...

Aπό το www.tvxs.gr Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όταν η Μέρκελ αποφασίζει να έρθει τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Αθήνα, «στο στόμα του λ...

Aπό το www.tvxs.gr
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όταν η Μέρκελ αποφασίζει να έρθει τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Αθήνα, «στο στόμα του λύκου», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, δεδομένης και της εικόνας που έχει η γερμανίδα καγκελάριος στην ελληνική κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με το Spiegel, «εδώ και καιρό οι σύμβουλοί της σκέπτονταν εάν θα έπρεπε να γίνει αυτό το ταξίδι, και αν ναι, πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Τώρα λοιπόν η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα πως η Γερμανία δεν θα εγκαταλείψει τους Έλληνες. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί εντός της ευρωζώνης,δήλωσε άλλωστε και ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η «Die Welt» καθώς και γερμανοί αναλυτές που σημειώνουν ότι με την επίσκεψή της αυτή, η Μέρκελ έρχεται να υπογραμμίσει την αλλαγή της στάσης της και να βάλει οριστικά τέλος στη συζήτηση περί εξόδου  της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
«Η επίσκεψη φαίνεται ότι δείχνει πως η πιο ισχυρή ηγέτης της Ευρώπης αποφάσισε ότι είναι σημαντικό να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, παρά την επανειλημμένη αποτυχία της να πετύχει τους οικονομικούς στόχους» σημειώνει το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κρίση αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την επανεκλογή της Μέρκελ το 2013.
Το Bloomberg σχολιάζει ότι η επίσκεψη μπορεί «να αποτελέσει καθοριστική καμπή» για τις κινήσεις της γερμανικής κυβέρνησης στο μέλλον ενώ η γερμανική εφημερίδα Τagesspiegelεπισημαίνει ότι η ανακοίνωση της επίσκεψης από την καγκελαρία «έγινε λίγες ώρες μετά τη δραματική έκκληση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος συνέκρινε τη χώρα του με τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης».
Η εφημερίδα Die Zeit στην ηλεκτρονική της έκδοση μεταδίδει το ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ είχε προτείνει στην καγκελάριο να επισκεφθεί τη χώρα μας.
«Ούτε η Γερμανίδα καγκελάριος έχει βρεθεί στην Αθήνα, ούτε άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν νιώσει την ανάγκη να επισκεφθούν την Ελλάδα. Αυτή είναι μια ντροπιαστική εξέλιξη» τόνισε ο Στάινμαγιερ, που συμπλήρωσε ότι πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι «μια χώρα που πλήττεται από την κρίση θα είχε απομονωθεί πλήρως»
Η στιγμή μάλιστα έχει επιπλέον σημασία καθώς στο τελικό στάδιο έχει περάσει ηδιαπραγμάτευση με την τρόικα - του πολυσυζητημένου πακέτου μέτρων που θα φτάσει τα 13,7 δισ. ευρώ και της άμεσης εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ – εντός της οποίας, όμως, υπάρχουν διαφωνίες που καθυστερούν τη σύνταξη της τελικής αξιολόγησης για την Ελλάδα. Ωστόσο η διαπραγμάτευση οδεύει προς ολοκλήρωση το βράδυ της Κυριακής και αναμένεται να επισφραγιστεί με την επίσκεψη της Aνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα την Τρίτη.
Στην Ελλάδα τώρα, χθες, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς χαρακτήρισε «πολύ θετική εξέλιξη» την επίσκεψη και διεμήνυσε σε όσους έχουν σκοπό να αντιταχθούν σε αυτή ότι «θα την υποδεχθούμε όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης και μιας φίλης χώρας, όπως είναι η Γερμανία».
Φαίνεται πως η κυβέρνηση προσδοκά πολλά από την επίσκεψη της Μέρκελ, με μέλη της να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής και ότι η έλευση της καγκελαρίου απλώς θα επικυρώσει τη συμφωνία που αφορά όχι μόνον το δύσκολο πακέτο των 13,7 δισ. ευρώ αλλά και την άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης και την αποδοχή του ελληνικού αιτήματος για διετή επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.
Παράλληλα, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έδωσε τη δική της εξήγηση. «Η Α. Μέρκελ αναμένεται στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 9/10, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση που της απηύθυνε ο Α. Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο στα τέλη Αυγούστου».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Γερμανία είναι στενοί σύμμαχοι και υπό αυτό το πρίσμα είναι συνηθισμένο να ανταλλάσσονται επισκέψεις. Για να συμπληρώσει ότι η επίσκεψη αυτή της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ φυσικά και γίνεται στη σκιά της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βιώνει η Ελλάδα και των δραστικών μέτρων προσαρμογής.
Η ελληνική πλευρά περιμένει από την Α. Μέρκελ  μια κάθετη δήλωση ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη αλλά και μια τοποθέτηση πλέον περί αναπτυξιακής πολιτικής.
Από την πλευρά της η καγκελαρία, διά του εκπροσώπου της Στ. Ζάιμπερτ, επέλεξε χθες να προετοιμάσει το κλίμα εν όψει των συνομιλιών, εκφράζοντας ικανοποίηση για την «πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση του Α. Σαμαρά στην Ελλάδα» και τη συνέχεια της οποίας υποστηρίζει η γερμανική κυβέρνηση.
Εν τω μεταξύ, σε τρίωρη στάση εργασίας από τη 1 μέχρι τις 4 μ.μ. και σε συλλαλητήριο στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα καλούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 9/10 με αφορμή την επίσκεψη της Ανγκελας Μέρκελ στην Αθήνα, ενώ τη Δευτέρα θα διεξαχθεί κανονικά το προγραμματισμένο συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα.
 

2 σχόλια

  1. Την Τρίτη πρωί πρωί με την αυγούλα θα δούμε τον ανταγωνισμό ...

    Ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα ;;;
    Ποιός θα δείξει στην Μέρκελ ότι έφτασε σε μία ωραία αυγή στην χρυσή και ανεξάρτητη χώρα μας ;;;

    Τα (αντιμνημονιακά παύλα πατριωτικά παύλα και τα μή πατριωτικά παύλα και τα διεθνιστικά παύλα και τα δημοκρατικά και τα μή κλπ κλπ ) κόμματα βρίσκονται σε αναβρασμό...

    Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός...
    Ποιος θα καταφέρει να λαϊκίσει περισσότερο ;;;

    Ποιος θα καταφέρει να αποδείξει ότι στην χώρα κατοικούν χαχόλοι και όχι ΠΟΛΙΤΕΣ ;;;

    Βέβαια να λέμε και την πραγματικότητα, κάποιοι ήδη έχουν πάρει κεφάλι σε αυτή την κούρσα του λαϊκισμού. Και τις πολεμικές τους ανακοινώσεις έκαναν και τις αφίσες τους κόλλησαν και τα τηλέφωνα πέφτουν σωρηδόν...
    Μην ξεχνάτε ότι είναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτά(της ΒΟΥΛΗΣ).
    Και θα κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να μήν την πατήσουν σαν τον Γ. Καρατζαφέρη
    Όμως...

    Αν δούμε πίσω από τις ανακοινώσεις τα παχιά λόγια, τις απειλές και τους ψευτοτσαμπουκάδες, θα δούμε ξεκάθαρα ότι μέσα τους ΤΡΕΜΟΥΝ...

    Τρέμουν για το μέλλον τους.
    ΑΝ (κάτι που πλέον είναι αρκετά πιθανό) η Ελλάδα καταφέρει και ΔΕΝ χρεοκοπήσει στο επόμενο διάστημα και πάρει τις πολυαναμενόμενες δόσεις των εκκρεμών δανείων και ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ στο Ευρώ παρουσιάζοντας ΑΝΑΚΑΜΨΗ
    όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες που έχουν στηρίξει το πολιτικό τους μέλλον στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της χώρας
    θα χαθούν από το προσκήνιο...

    Παρατηρήστε τους την Τρίτη...

    Δείτε πως ΤΡΕΜΟΥΝ για την πιθανή την επιτυχία της κυβέρνησης αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΤΗΣ Χ.Α, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΚΚΕ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ; ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ !

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ. ΟΛΟΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΜΑΘΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΝΕΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ, ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση