GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τριμερείς συνομιλίες για τη Συρία πρότεινε ο Ερντογάν

Τριμερείς περιφερειακές συνομιλίες για την κρίση στη Συρία πρότεινε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πρόεδρο του Ιράν Μ...

Τριμερείς περιφερειακές συνομιλίες για την κρίση στη Συρία πρότεινε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ με τη συμμετοχή της Αιγύπτου.
Η Αίγυπτος είχε σχηματίσει την ομάδα αυτή με το Ιράν, την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία ωστόσο η τελευταία απείχε από συνάντηση στο Κάιρο τον περασμένο μήνα.
Η αποχή του Ριάντ θεωρήθηκε από τους διπλωμάτες ως μια αντίδραση στην παρουσία του σιιτικού Ιράν, που είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του σουνιτικού βασιλείου όσον αφορά στην επιρροή στην περιοχή.
Ο Ερντογάν εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στις ενέργειες του ειδικού απεσταλμένου του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ για την κρίση στη Συρία, Λάκνταρ Μπραχίμι, ο οποίος θέλει να εξασφαλίσει μια κατάπαυση του πυρός στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση