GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ για ΑΓΟΡΑΣΤΟ: Είναι συγκεντρωτικός άρχοντας, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη (Ηχητικό)

 Από το http://e-volos.gr "ΒΟΜΒΕΣ" προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ακόμα και με αποκαλύψεις που αφορούν στις επιδοτήσεις πε...

 Από το http://e-volos.gr
"ΒΟΜΒΕΣ" προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ακόμα και με αποκαλύψεις που αφορούν στις επιδοτήσεις πετρελαίου, "πέταξε" μέσω του "Marconi Radio 96,1 F.M." και της εκπομπής "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, "σπάζοντας" την σιωπή του ενάμιση χρόνο μετά την πολιτική του περιθωριοποίηση και την παράνομη, όπως υποστηρίζει, αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του, γεγονός για το οποίο θα προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Μπορεί να άργησε, ωστόσο δεν λησμόνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δημήτρης Αλεξόπουλος, οι αρμοδιότητες του οποίου εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο έχουν αφαιρεθεί και μάλιστα από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη του Κώστα Αγοραστό, ο οποίος ενάμιση χρόνο μετά, σύμφωνα με διαρροές του ιδίου προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που είδαν το φως της δημοσιότητας, προσπαθεί να εκμαιεύσει τις υπογραφές των περιφερειακών Συμβούλων της ομάδας πλειοψήφιας, ώστε να επιδώσει στον Αντιπεριφερειάρχη του κείμενο με το οποίο θα του ζητά να παραιτηθεί.
Ο κ. Αλεξόπουλος, αποφασίζονταν να "σπάσει" την σιωπή, μίλησε στο "Marconi Radio 96,1 F.M." και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη, κάνοντας γνωστό ότι θα προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη αναγκαστικά, εάν και εφόσον ο κ. Αγοραστός δεν καταλάβει ότι είναι σε λάθος δρόμο, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα, έχουν μπει στην 2η Ζώνη επιδότησης πετρελαίου, την ίδια ώρα που ο Νομός Μαγνησίας με το Πήλιο και όμως είναι μόλις στην 3η, εννοώντας ξεκάθαρα την απαξίωση του Νομού Μαγνησίας από τον Λαρισαίο Περιφερειάρχη.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξόπουλος δήλωσε στον Αντώνη Κουμιώτη: "Δεν μπορεί καμία ομάδα πλειοψηφίας και κανένα περιφερειακό συμβούλιο να εξαναγκάσει κανέναν σε παραίτηση. Πολιτικά όργανα είναι, πολιτικές αποφάσεις παίρνουν, δε νομοθετούν. Νομοθετεί η Βουλή και ο Νόμος του Καλλικράτη έχει περάσει από την Βουλή και είναι συγκεκριμένος.
Όσον αφορά την ρήξη με τον Περιφερειάρχη, από την αρχή είδα ότι ο Περιφερειάρχης ήταν ένας συγκεντρωτικός άρχοντας, ο οποίος δεν ήθελε να εκχωρήσει αρμοδιότητες, είχε και έχει αυτή την έπαρση και θεωρεί ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και οι Αντιπεριφερειάρχες, πρέπει να εκτελούν απαρέγκλιτα τις όποιες αποφάσεις πάρει αυτός. Η όποια διαφορετική άποψη κατά τη γνώμη του πρέπει να μην λαμβάνεται υπόψη και όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει και να εξαναγκαστεί σε παραίτηση αυτός ο όποιος έχει διαφορετική άποψη. Αυτό θεωρώ ότι είναι άκρως αντιδημοκρατικό και αυτή ήταν η αιτία και ο λόγος της όλης τριβής αυτό το χρονικο διάστημα του ενάμιση χρόνου, κοντά δύο χρόνια που είμαστε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας".
Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο για την αφορμή της ρήξης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας είπε: "Η αφορμή την οποία πήρε, ήταν ότι εγώ διεκδίκησα στα ελληνικά Δικαστήρια μία διαφορά που είχα με τον Δήμο Βόλου, η οποία εκκρεμεί, θα δικαστεί και πιστεύω, χωρίς να θέλω να προδικάσω μια απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μου και τελικά θα δικαιωθώ. Αλλά εν πάση περιπτώσει ακόμα και εν αδίκω να ήμουν, δεν επιχείρησα να κάνω μία συναλλαγή κάτω από το τραπέζι, προσέφυγα όπως θα έκανε και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να δικαιωθώ. Το τελευταίο αποκούμπι κάθε Έλληνα πολίτη είναι η ελληνική Δικαιοσύνη. Και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία του πώς ακριβώς έγιναν οι αιτήσεις στη ΔΕΥΑΜΒ, στο Δήμο Βόλου, ότι δεν έτυχα απάντησης, ότι μου είπαν ότι θες κάνε κλπ. Πάντως η αφορμή ήταν αυτή. Και βγαίνοντας προς τα έξω ο Περιφερειάρχης και λέγοντας διάφορα, πως ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό, βρήκε σαν αφορμή αυτό και λέει σου αφαιρώ τις αρμοδιότητες, οι οποίες αρμοδιότητες προβλέπονται από τον Καλλικράτη, αλλά είναι και άλλες που εκχωρούνται από τον Περιφερειάρχη. Ο κ. Περιφερειάρχης αφήρεσαι όλες τις αρμοδιότητες και αυτές που είναι θεσμοθετημένες από τον Καλλικράτη και αυτές τις οποίες μου είχε εκχωρήσει.
Είναι νοοτροπία και λογική, οι οποίες ανήκουν στο απώτερο παρελθόν. Από την μία αφαιρείς τις αρμοδιότητες και από την άλλη βγαίνεις στα κανάλια σαν Περιφερειάρχης και λες ότι ο Αλεξόπουλος δεν ασκεί καμιά αρμοδιότητα και κάθεται εκεί και παίρνει το μισθό. Δηλαδή η διάχυτη άποψη στην κοινωνία του Βόλου και της Μαγνησίας, είναι ότι ο Αλεξόπουλος χωρίς να έχει καμιά αρμοδιότητα είναι αργόμισθος και έρχεται εδώ μόνο για το μισθό. Αυτό λοιπόν είναι κάτι το οποίο με ενοχλεί φοβερά... Ε λοιπόν αυτό θεωρώ ότι θυμίζει Βυζάντιο, είναι γκεμπελίστικο".
Σε αυτό το σημείο, ο κ. Αλεξόπουλος προχώρησε και στην αποκάλυψη που αφορά στην επιδότηση πετρελαίου των τεσσάρων Νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λέγοντας: "Θεωρώ κατινίστικο να κάνω αντιπολίτευση στον Περιφερειάρχη, μιας και εκλεγήκαμε με το ίδιο ψηφοδέλτιο, αλλά θα σας πω κάτι απλό. Ο Καλλικράτης ο ίδιος, ο Νόμος δηλαδή, προβλέπει ότι συγκεκριμένες αρμοδιότητες ασκούνται από τον Αντιπεριφερειάρχη, τις οποίες δεν μου επιτρέπει να τις ασκώ, πιέζοντας το προσωπικό ότι δεν θα απευθύνεστε στον Αλεξόπουλο, ό,τι θέλετε θα έρχεστε κατευθείαν σε εμένα. Και το δεύτερο που θέλω να πω είναι κάτι πολύ απλό το οποίο συνέβη τώρα τελευταία, με την επιδότηση πετρελαίου. Οι υπόλοιποι τρεις Νομοί, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, έχουν μπει στη δεύτερη ζώνη επιδότησης πετρελαίου, ο Νομός Μαγνησίας με το Πήλιο και με δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες από τις περιοχές του κάμπου της Θεσσαλίας και όμως, οι τρείς Νομοί είναι στη δεύτερη ζώνη και ο Νομός Μαγνησίας στην τρίτη και γι' αυτό δεν έγινε ούτε λόγος, ούτε αναφορά".
Για να καταλήξει, λέγοντας: "Εγώ δεν θα κάνω ψυχογράφηκα του κ. Αγοραστού, ούτε θα ήθελα να μπω σε προσωπική διένεξη, αλλά πιστεύω ότι θέλει να με εξαναγκάσει να παραιτηθώ. Νομίζω ότι ο δρόμος ο οποίος διάλεξε δεν οδηγεί σε αυτή την λύση. Εάν επιχειρούσε άλλες λύσεις, ίσως επειδή εγώ είμαι συνετός και δεν έχω δώσει δικαιώματα 22 χρόνια που ασχολούμαι με την τοπική Αυτοδιοίκηση, θα βρισκόταν μια λύση. Ο Περιφερειάρχης προτίμησε τη λύση της ρήξης και του τσαμπουκά.
Δηλαδή, αν μαζευτούν 20 - 30 περιφερειακοί Σύμβουλοι και πουν ότι δεν μας αρέσεις Αγοραστέ για Περιφερειάρχης, επειδή είσαι έτσι, αλλιώς, αλλιώτικα, θα μπορούσαν να πάρουν μια απόφαση, να του την επιδώσουν και να του πουν παραιτήσου; Αυτό το οποίο ζητάει είναι ακριβώς μια αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών του 2010.
Κοιτάξτε να δείτε, αυτό το σήριαλ δεν έχει λήξει. Εάν και εφόσον δεν καταλάβει ότι είναι σε λάθος δρόμο, αναγκαστικά θα προσφύγω και στην ελληνική Δικαιοσύνη".
ΑΚΟΥΣΤΕ τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δημήτρη Αλεξόπουλου στο "Marconi Radio 96,1 F.M." και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη:
e-Volos.gr: Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δ. Αλεξόπουλου στο "Marconi Radio 96,1 F.M." by evolosgr30

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση