GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Να επενδύσουμε σε ενδογενείς πόρους»

Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, θα κάνει τη στροφή και θα ξεπεράσει το δημοσιονομικό της πρόβλημα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος...

Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, θα κάνει τη στροφή και θα ξεπεράσει το δημοσιονομικό της πρόβλημα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τις προσπάθειες να αναδειχθεί η γεωργία σε πυλώνα ανάπτυξης.
Όμως, όπως επισήμανε, «για να ανακτήσει η χώρα τη θέση της μέσα στην Ευρώπη, για να είναι αυτοδύναμη, ουσιαστικά ισότιμη και ανταγωνιστική, θα πρέπει να επενδύσουμε σε ενδογενείς πόρους. Στη γη μας και στους ανθρώπους μας». Προς τούτο, συμπλήρωσε, έχει σημασία να βοηθηθεί ο νέος αγρότης, έχει σημασία να γίνει ο αγρότης σύγχρονος επιχειρηματίας, καθώς μέσω της πρωτογενούς παραγωγής μπορεί να ενισχυθεί και η βιομηχανία τροφίμων, ένας τομέας της μεταποίησης, στον οποίο η χώρα έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε μια από τις πρώτες θέσεις, διεθνώς, σε ποιότητα.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Βενιζέλος, αφού σημείωσε τις δυσκολίες, τις οποίες σε τούτη τη συγκυρία αντιμετωπίζει ο Έλληνας αγρότης, είπε πως υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες λύσεις, έτσι ώστε η φορολογία πετρελαίου θέρμανσης και πετρελαίου κίνησης να μη θίξουν το αγροτικό πετρέλαιο και πρότεινε την υπαγωγή των αγροτικών εφοδίων στον χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ 6%.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη υποστήριξης και επενδύσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας, απ’ όπου μπορεί να επέλθει ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. «Δεν είναι δυνατόν η μεγάλη πληγή του ισοζυγίου να είναι σήμερα το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και το κρέας», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου ως προς την υλοποίηση των προγραμμάτων διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους, αλλά και διάθεσης φρούτων και γαλακτοκομικών στα σχολεία.
«Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, προκειμένου να γίνει η γεωργία πυλώνας ανάπτυξης, που αποτελεί άλλωστε και προτεραιότητα της κυβέρνησης», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης. Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως είπε, παρουσιάστηκαν διάφορες δράσεις, που αναλαμβάνει το υπουργείο καθώς και πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη νέα ΚΑΠ.
Η παρουσία της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, δείχνει τη σημασία που δίνουν στον πρωτογενή τομέα για την ανάπτυξη, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται το υπουργείο, πάντα στο πλαίσιο της συμφωνίας των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, χωρίς εκπτώσεις σε ζητήματα διαφάνειας.
Σημειώνεται ότι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνόδευαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος, Ι. Μανιάτης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, Ε. Χριστοφιλοπούλου, οι εισηγητές του κοινοβουλευτικού τομέα αρμόδιοι για αγροτικά θέματα, Γ. Δριβελέγκας και Μ. Κασσής και ο γραμματέας του τομέα αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων, Μ. Τζελέπης.

5 σχόλια

  1. Λυπαμαι κυριε Προεδρε αλλα οτι και να κανετε απο εδω και περα, το Πασοκ το εχετε τελειωσει για τα καλα. Δεν ξερω τι πρεπει να γινει για την σωτηρια του αλλα ξερω ομως τι αφταιξε και ενω ολοι εμεις που στηριζουμε αυτο το κομμα απο την γεννηση του φωναζαμε, εσεις ολοι εκει στο Πασοκ προτιμισατε να εκδιωξετε τον ΓΑΠ και να αποκυρυξετε την τελευταια διακυβερνηση στηριζοντας τον κατέξοχην πολεμιο του γιατι?? για να ακολουθησει τον ιδιο δρομο αλλλα με την στηρηξη ή την ανοχη ολων. Το 3% ηταν αναμενομενο και απορω πως εσεις δεν το αντιληφθηκατε απο την αρχη αυτο το πραγμα. Τι θελατε και μπλεξατε με τον Σαμαρα?? Αυτος παραμενει στα ποσοστα του ενω εσει φθειρεστε καθε μερα που περναει. Ε! δεν νομιζω να φταιει παλι ο ΓΑΠ μετα απο τοσους μηνες ακτος και μετα απο δυο εκλογες?? Μαλλον το προβλημα ειναι εκει που εγω το προσδιοριζω και οχι οι πολιτικες που ασκησατε γιατι στο κατω κατω παιρνατε μετρα αλλα δεν τα εφαρμωζατε, στα χαρτια μεινανε αρα??? μηπως φταιτε και εσεις ολοι οι υπολοιποι που δεν τα εφαρμωσατε??? τελος φαινεται οτι η συγνωμην δεν επιασε για την ζητησατε μονο για τον ΓΑΠ οποτε ο κοσμος καταλαβε που το πηγαινατε το πραγμα και δεν τσιμπισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΟΛΑΒΕ ΧΑΡΑΤΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΑΠΛΗΣΤΕ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ
    ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΧΡΗΣΤΕ.ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΗΛΙΚΙ.ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΩ ΕΙΣΑΙ ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 6/1ΠΟΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΕ ΜΕ ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ,ΓΙΑ ΜΕ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΨΥΧΟ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .5.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΙΤΟ ΠΟΥ ΓΙΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πας να γαμηθείς γουρούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Βαγγέλης ό,τι και να πει τώρα το λέει για τον εαυτό του. Μέχρι 2-3 χρόνια πριν είχε γύρω του τα φερέφωνα των ΜΜΕ που τον άκουγαν εκστασιασμένα και μετέφεραν την έκστασή τους και σε μας. Τώρα που δεν υπάρχει τάισμα, τα φερέφωνα αντρείεψαν και έγιναν, όλο μεμιάς, δημοσιογράφοι.

    Ό,τι και να πεις πια Βαγγέλη δεν έχει καμία σημασία. Ούτε για μας, ούτε για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση