GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθηνών Ιερώνυμος:"Δε θα μας συγχωρήσουν όσοι πεινάνε, αν δε συνεργαστούμε για να τους βοηθήσουμε"

 Σήμερα το απόγευμα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Έδεσσας, η πόλη τίμησε τον Μακαριώτατο, ανακηρύσσοντάς τον σε επίτιμο δημότη. "Σας...

 Σήμερα το απόγευμα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Έδεσσας, η πόλη τίμησε τον Μακαριώτατο, ανακηρύσσοντάς τον σε επίτιμο δημότη. "Σας δίνω το κλειδί της πόλης, με το οποίο δε θα μπορέσετε ν' ανοίξετε κάποια πόρτα, αλλά με την παρουσία σας, "ανοίξατε" τις καρδιές μας", είπε ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Γιάννου, ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Έδεσσας.
Ο Μακαριώτατος, ευχαριστώντας με τη σειρά του τον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο για την τιμή που του έγινε, επισήμανε με έμφαση πως η διοικούσα Εκκλησία και οι τοπικές αρχές έχουν μια πορεία κοινή: να σταθούν στον άνθρωπο. "Είμαστε σε μια εποχή συνεργασιών και η Εκκλησία είναι έτοιμη να προσφέρει σε οποιονδήποτε τη βοήθειά της".
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε ακόμη στη σημαντική προσπάθεια των πιστών να ενισχύσουν την Εκκλησία και το φιλανθρωπικό της έργο και υπογράμμισε: "Κύριο έργο της Εκκλησίας είναι να δώσει προορισμό, να καλλιεργήσει πνευματικά τον άνθρωπο...ο Χριστιανισμός δεν είναι ιδεολογία, δεν είναι θεωρία, είναι βίωμα. Μέσα στην πορεία της ζωής, το κέντρο είναι το ανθρώπινο πρόσωπο κι όποιος το παραβιάζει, είναι έξω από τη διδασκαλία του Θεού".

2 σχόλια

  1. Δεν μας φθάνουν τα λόγια τους θέλουν να βλέπουμε και τις φάτσες τους; Πριμαντόνες είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχος ο Αρχιεπίσκοπος στην απλότητά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση