GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μόντι υπόσχεται ανάκαμψη, οι Ιταλοί διαδηλώνουν

«Ελπίζω ότι σε λίγους μήνες θα δούμε ξεκάθαρα μηνύματα οικονομικής ανάκαμψης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, μιλώντας στην ...

«Ελπίζω ότι σε λίγους μήνες θα δούμε ξεκάθαρα μηνύματα οικονομικής ανάκαμψης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, μιλώντας στην συνέλευση της αγροτικής ομοσπονδίας Coldiretti, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με τον Μόντι «η Ιταλία έδειξε ότι είναι ικανή να αντιμετωπίσει αυστηρά μέτρα. Σε αυτή την φάση, κατά συνέπεια, πρέπει να αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό το στοιχείο της εμπιστοσύνης, με στόχο να γίνουν χειροπιαστές οι θετικές επιπτώσεις που ακόμη δεν μπορούμε να διακρίνουμε και να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες οι οποίες, ευτυχώς, δεν έγιναν αισθητές».

Σε ότι αφορά το γενικότερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός θεωρεί ότι «στην Ευρώπη, πρέπει να χτυπά, κανείς, τις γροθιές του στο τραπέζι», αν και «υπάρχουν άτομα που είναι ακόμη πιο σκληρά από τα συγκεκριμένα τραπέζια».
Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Ιταλοί, κυρίως άνεργοι, αλλά και εργάτες, κατέκλυσαν την πλατεία Σαν Τζιοβάνι της Ρώμης, διαδηλώνοντας κατά των μέτρων λιτότητας.
Η κινητοποίηση θέλησε να εκφράσει, πρώτα απ’ όλα, την αντίθεση του συνδικάτου Cgil στα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι, που προβλέπουν την αύξηση του ΦΠΑ κατά μια ποσοστιαία μονάδα, την μείωση του συνολικού ποσού που θα μπορεί να φοροεκπίπτει από την ετήσια δήλωση των πολιτών και την περιστολή των δαπανών για την δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση