GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γκουρία: Εχει δίκιο η Ισπανία που διστάζει να ζητήσει βοήθεια

Δικαίως διστάζει να ζητήσει βοήθεια η Ισπανία, υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, αφού, όπως προσθέτει, υπάρχουν σημάδι...


Δικαίως διστάζει να ζητήσει βοήθεια η Ισπανία, υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, αφού, όπως προσθέτει, υπάρχουν σημάδια ότι αν υποβάλλει το σχετικό αίτημα, μπορεί να απορριφθεί.
«Αν είσαι ηγέτης μιας χώρας που έχει κάνει ότι έπρεπε να κάνει και μετά η ΕΚΤ δουλεύει για να στήσει ένα πρόγραμμα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων που θα μειώσει το κόστος δανεισμού και παρ’ όλα αυτά σου λένε ότι πρέπει να πας και να ζητήσεις βοήθεια, και εσύ λες «οκ», αλλά μετά εισπράττεις σοβαρά σινιάλα ότι αν πας μπορεί να σου πουν όχι, πως μπορείς να συμφιλιωθείς με αυτό;» αναρωτιέται, μιλώντας στο CNBC, ο κ. Γκουρία.
Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία έχει υπονοήσει ότι η Ισπανία δεν πρέπει να ζητήσει βοήθεια. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η χώρα έχει κάνει τα κατάλληλα βήματα για να υπερβεί τα δημοσιονομικά της προβλήματα και δεν πρέπει να ζητήσει βοήθεια.
«Το θέμα δεν αφορά στην Ισπανία, αφορά στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης που αν ζητήσουν βοήθεια μπορεί αυτό να μην το καλωσορίσουν οι άλλες χώρες», συμπληρώνει. «Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε ένα ηγέτη μετά από αυτούς τους αγωνιώδεις τρεις μήνες, είναι να αποφασίσει να ζητήσει χρήματα και να του τα αρνηθούν. Αυτό θα το γελοιοποιήσει».
Παράλληλα, ο κ. Γκουρία εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τα επιτόκια δανεισμού σε Ισπανία και Ιταλία δεν αντανακλούν όσα έχουν κάνει οι δυο χώρες. Νομίζω ότι είμαστε πολύ καλοί στο να τιμωρούμε χώρες που δεν αποδίδουν, αλλά δεν είμαστε καλοί στο να στηρίζουμε, να βοηθάμε, ακόμα και να προστατεύουμε τις χώρες που αποδίδουν, αλλά είναι κάτω από την πίεση των αγορών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση