GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δραστικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες στη Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση προχωρά σε νέες δραστικές περικοπές, ύψους 10 δισ. στερλινών, στις κοινωνικές δαπάνες, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανό...

Η βρετανική κυβέρνηση προχωρά σε νέες δραστικές περικοπές, ύψους 10 δισ. στερλινών, στις κοινωνικές δαπάνες, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν.
«Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν θα προέλθει από τη μείωση των δημόσιων δαπανών και όχι την αύξηση της φορολογίας», δήλωσε ο υπουργός κατά το ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ.
«Οφείλουμε να εξοικονομήσουμε 10 δισ. στερλίνες (12,4 δισ. ευρώ) από τις κοινωνικές δαπάνες ως το πρώτο ολοκληρωμένο έτος της επόμενης κυβέρνησης», σημείωσε ο Όσμπορν.
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το σχέδιό του ως «την πιο ριζική μεταρρύθμιση του κράτους πρόνοιας αυτής της γενιάς». Όπως εξήγησε, «πώς μπορούμε να αιτιολογήσουμε ότι τα εισοδήματα αυτών που δεν εργάζονται αυξάνονται πιο γρήγορα από τα εισοδήματα αυτών που εργάζονται, πώς μπορούμε να αιτιολογήσουμε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται πρέπει να υπολογίζουν το κόστος από την απόκτηση ενός παιδιού ακόμη, ενώ αυτοί που δεν εργάζονται δεν χρειάζεται να το κάνουν λόγω των κοινωνικών επιδομάτων».
Οι περικοπές αυτές, οι οποίες θα αφορούν κυρίως τα οικογενειακά επιδόματα ή τα στεγαστικά επιδόματα των νέων που είναι άνεργοι, προστίθενται στις περικοπές 18 δισ. στερλινών που προβλέπονται ήδη να γίνουν ως το 2015 από την κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατών.
«Δώσαμε μια υπόσχεση στο βρετανικό λαό για την επανόρθωση της άσχημα πληγείσας οικονομίας μας. Θα τελειώσουμε τη δουλειά που αρχίσαμε», υπογράμμισε ο Όσμπορν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση