GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέος Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη...

Ο αμερικανός στρατηγός Τζον Άλεν διορίστηκε Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR) στη θέση του Τζέιμς Σταυρί...

Ο αμερικανός στρατηγός Τζον Άλεν διορίστηκε Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR) στη θέση του Τζέιμς Σταυρίδη. Την ανακοίνωση έκαναν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ στην έδρα της Συμμαχίας, στις Βρυξέλλες.
Ο στρατηγός Άλεν, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Σταυρίδη την άνοιξη του 2013 (τη θέση αυτή στο ΝΑΤΟ κατέχει πάντα Αμερικανός στρατιωτικός), είναι διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) από τον Ιούλιο του 2011.
Ο Πανέτα διευκρίνισε ότι τη διοίκηση της Isaf θα αναλάβει ένας άλλος Αμερικανός στρατηγός, ο 57χρονος Τζόζεφ Ντάνφορντ, που σήμερα είναι δεύτερος στην ιεραρχία του σώματος των Πεζοναυτών (ACMC). Ο Ντάνφορντ συμμετείχε στην επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, το 2003 και ήταν επικεφαλής των δυνάμεων των Πεζοναυτών στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία, ωστόσο δεν έχει υπηρετήσει ποτέ στο Αφγανιστάν.
Ο διορισμός των δύο στρατηγών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να επικυρωθεί από το Κογκρέσο.
Ο Ράσμουσεν από την πλευρά του είπε ότι οι 28 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ ενέκριναν ομόφωνα το διορισμό του Άλεν ο οποίος, όπως και οι προκάτοχοί του, θα διοικεί ταυτόχρονα και τις αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην Ευρώπη (EUCOM).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση