GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν σου έλεγαν δ α ν ε ί σ ο υ, δε σε ρώταγαν καν

Tης Βάλιας Αλεξίου Μας λένε ότι ζούσαμε με δανεικά. Μάλιστα… Και πες ότι πήρες ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο με δάνειο. Ήσουν ασυνεπής; Το κ...

Tης Βάλιας Αλεξίου
Μας λένε ότι ζούσαμε με δανεικά. Μάλιστα… Και πες ότι πήρες ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο με δάνειο. Ήσουν ασυνεπής; Το κάθε καταλανωτικό δάνειο πόσες φορές το πλήρωσες; Στις πόσες ώρες ή ημέρες σε έπαιρναν τηλέφωνο πότε πριν καλά καλά ανοίξεις το μάτι σου, πότε μέσα στο μεσημέρι ή αργά το απόγευμα για να σου υπενθυμίσουν την δόση σου; Πολλές φορές πριν καν καθυστερήσεις ούτε μέρα. Απλή υπενθύμιση ότι… χρωστάς! Και ζούσαμε εμείς με “δανεικά” κι αυτοί καλύτερα!
Και επειδή ήσουν συνεπής, τώρα πρέπει να πληρώσεις και όσα οφείλουν αυτοί που σε δάνειζαν, τρώγοντας τα λεφτά που εσύ πλήρωνες για τις οφειλές σου. Και βάλε άλλα 31 δις € χρέος στο κεφάλι σου, στα παιδιά σου για να μάθεις άλλη φορά να είσαι οφειλέτης μεν, συνεπής δε. Τι δεν καταλαβαίνουμε;
Όταν σου έλεγαν δ α ν ε ί σ ο υ, και σου έστελναν τις κάρτες Ant1 σπίτι, δεν σε ρώταγαν καν. Τώρα έγινες άτιμος Έλληνας, γιατί έκανες χρήση και δούλευες για να έχεις καλύτερο σπίτι, καλύτερο αυτοκίνητο, καλύτερες σπουδές το παιδί σου. Με οδηγίες και ώθηση φυσικά από το κράτος αυτό που σε ατιμάζει σήμερα. Κάτι δηλαδή σαν το Χρηματιστήριο. Σε έβαλαν να χορέψεις, να επενδύσεις και αυτοί που “έπρεπε” κέρδισαν. Εσύ δούλευε να πληρώνεις, γιατί για όλα εσύ φταις! Κανείς από αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ! Θα σε κοιτούν από τις τηλεοράσεις και θα σου λένε… “τι να κάνουμε… έγιναν λάθη”. Αλλά όλοι αυτοί, εξακολουθούν και θα εξακολουθούν να παίρνουν και να τρώνε όσα έτρωγαν. Θα εξακολουθούν μέχρι να φάνε και τις σάρκες σου.
Γι’ αυτό πρέπει να αισθάνεσαι ένοχος λένε… γιατί δανειζόσουν! Όχι γιατί αυτοί έτρωγαν όσα εσύ έδινες χωρίς να τα αποδίδουν σωστά εκεί που έπρεπε, αλλά επειδή ήσουν συνεπής…
Δούλευε… έχεις χρέη να καλύψεις. Τα δικά τους χρέη!

filologos10.wordpress.com

3 σχόλια

  1. ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ( ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ,ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΛΠ )

    ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟ ΔΥΣΜΕΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΠΟΓΚΡΟΜ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΜΠΩΝ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΝΔ ΤΗΣ ... ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ !

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ, ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ, ΕΝΩ Η ΔΗΜΑΡ ΕΧΕΙ ΚΟΠΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ - ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ- ΘΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ, ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ ! ΤΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ, ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΟΤΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ 3ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένας δε σε έπιασε από τ' αφτί να σου δώσει δανεικά. Αν εσύ νόμιζες ότι είσαι πιο ξύπνιος από τις τράπεζες και έπαιρνες 9 καταναλωτικά την ίδια μέρα με 19% επιτόκιο συν τζιπ με δόσεις και 15% επιτόκιο και τώρα δεν έχεις να πάρεις φραντζόλα, δε σου φταίνε βέβαια οι τράπεζες.

    Όταν το 2005 ο αδελφός μου ζήτησε 100.000 € δάνειο να αποτελειώσει το εξοχικό του, όσες τράπεζες επισκέφτηκε (Εθνική, Κύπρου, Alpha, Εμπορική) του ζήτησαν εγγύηση ακίνητα 4,5 φορές μεγαλύτερης αντικειμενικής αξίας. Είχε και υψηλό μισθό και υψηλές φορολογικές δηλώσεις. Φυσικά δεν πήρε δάνειο. Έκανε 5 χρόνια να τελειώσει το σπίτι. Και καμία από τις παραπάνω τράπεζες δεν πήρε τηλέφωνο να πιέσει για του δώσει δανεικά.

    Αυτά για τα νεοελληνικά καραγκιοζιλίκια που για τις ίδιες μαλακίες φταίνε πάντα οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαχρονικά οι έλληνες έβρισκαν κάποιον άλλο φταίχτη. Για τη Μικρασιατική καταστροφή οι Άγγλοι. Για την τραγωδία της Κύπρου οι Αμερικάνοι. Για τη χρεοκοπία οι Γερμανοί.

    Ζούσαν 30 χρόνια με δανεικά για να κρατήσουν υψηλό το επίπεδο ζωής τους, επίπεδο που δεν δικαιολογούσαν τα έσοδά τους (σε απλά λογιστικά: ξόδευαν περισσότερα από όσα έβγαζαν). Το ίδιο έκαναν οι ψηφοφόροι και το ίδιο έκαναν και οι κυβερνήσεις που ψήφιζαν. Οι τελευταίες μοίραζαν δανεικά και τα έβαζαν στο λογαριασμό των ψηφοφόρων τους. Και οι τραμπάκουλες τους ψήφιζαν και ξαναψήφιζαν.

    Διαχρονικά μαυραγορίτες, αλλεργικοί στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους. Και πάντα διεφθαρμένοι και καταχρεωμένοι. Τώρα ψάχνουν για εβραίους και αποδιοπομπαίους τράγους.

    Αποθαυμάστε τον τραγελαφικό θίασο της Βουλής, θίασος για εποχή κρίσης. Και όμως, είναι ο πλέον αντιπροσωπευτικός του εκλογικού σώματος. Ο περήφανος νεοέλληνας καραγκιόζης έχει ακριβώς ό,τι του αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση