GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον ανακριτή οι τέσσερις συλληφθέντες στην Πάτρα

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν την Παρασκευή το μεσημέρι για να απολογηθούν, οι τέσσερις συλληφθέντες για την επίθεση και τις ζημιές...


Στον ανακριτή θα οδηγηθούν την Παρασκευή το μεσημέρι για να απολογηθούν, οι τέσσερις συλληφθέντες για την επίθεση και τις ζημιές σε κατάστημα εστίασης στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας. Την Πέμπτη το απόγευμα οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

1 σχόλιο

  1. “ 3,4 εκ. ευρώ η αποζημίωση του Προβόπουλου από την Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει το Reuters ”
    Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 00:19
    Αποζημίωση» ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ (2,8 εκατομ. μετά φόρων) έλαβε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, από την Τράπεζα Πειραιώς, όπου εργαζόταν μέχρι το 2008 στη θέση του αντιπροέδρου. Επικαλούμενο συγκεκριμένα έγγραφα, το Reuters αναφέρει ότι ο κ. Προβόπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής, άρχισε να εργάζεται στην Πειραιώς στις 18 Οκτωβρίου του 2006.

    Ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο καθαρός του μισθός ανερχόταν στα 580.000 ευρώ συν διάφορα έξοδα και μπόνους.

    Μετά από 19 μήνες, στις 22 Μαΐου του 2008 παραιτείται από την Πειραιώς προκειμένου να αναλάβει την Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ μία μέρα πριν αποχωρήσει από την τράπεζα οι διευθυντές εγκρίνουν το ποσό των 2.775.000 ευρώ ως αποζημίωση συν την αμοιβή του για τους πέντε μήνες δουλειάς εκείνης της χρονιάς, ύψους 325.704 ευρώ. Η Τράπεζα της Ελλάδας επιβεβαίωσε ότι η «αποζημίωση» του κ. Προβόπουλου άγγιξε το ποσό των 3,46 εκατομμυρίων προ φόρων και πληρώθηκε τον ίδιο μήνα.

    Με αυτόν τον τρόπο, υπολογίζεται ότι για κάθε χρόνο εργασίας στην Πειραιώς ο κ. Προβόπουλος αμειβόταν με 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 30 Απριλίου του 2009, η παραπάνω συμφωνία συζητήθηκε σε γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς, όπου ζητήθηκε εκ των υστέρων έγκριση για την πληρωμή.Παρ’ όλο που αυτές οι συνελεύσεις είναι ανοιχτές για τα ΜΜΕ, το θέμα πέρασε απαρατήρητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση