GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Προσπαθούν να εμφανίσουν ως επιτυχία τις αντεργατικές ανατροπές»

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ιστορία του Χότζα για να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους. Ενώ η εργασιακή ζούγκλα των μισθών πείνας και της ε...

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ιστορία του Χότζα για να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους. Ενώ η εργασιακή ζούγκλα των μισθών πείνας και της ελαστικής ανασφάλιστης εργασίας υπάρχει ήδη, ενώ την επεκτείνουν και με νέα μέτρα, οι κυβερνητικοί εταίροι προσπαθούν να εμφανίσουν ως μεγάλη επιτυχία το ότι κάποιες προαποφασισμένες στην ΕΕ αντεργατικές ανατροπές δεν θα τις προωθήσουν τώρα, αλλά στο επόμενο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ για τα προωθούμενα μέτρα κυβέρνησης-τρόικας στα εργασιακά.
«Το λόγο πρέπει να πάρουν τώρα οι εργαζόμενοι με τον αγώνα και την οργάνωσή τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

3 σχόλια

  1. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΝΕ ΚΡΑΞΙΜΟ. ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ, ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Τ Ι Π Ο Τ Α! ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΕΤΙΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΟΛΑ, ΜΙΣΘΟ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΑΚΙΝΗΤΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ! ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ !

    Τα μέτρα
    Πιο αναλυτικά, στο προσχέδιο του Μνημονίου περιλαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

    Αύξηση αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα από το Μάρτιο του 2013 για να προσεγγίσουν τις εμπορικές.
    Διαθεσιμότητα: 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2013 και 5.000 το 2014
    Αύξηση των τόκων στις καταθέσεις από 10% σε 15% το 2014.
    Διατήρηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι και το 2018.
    Κατάργηση φοροαπαλλαγών
    Αύξηση της φορολογίας στους αγρότες.
    Κατάργηση των δώρων για όλους τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους.
    Αναδρομικές μειώσεις από την 1η Αυγούστου 2012 στα ειδικά μισθολόγια. Θα είναι κλιμακωτές από 2% έως και 35%.
    Πλαφόν 1.900 ευρώ στις μηνιαίες, μεικτές αποδοχές, στις ΔΕΚΟ.
    Δραστική περικοπή του αριθμού των αναπληρωτών καθηγητών στους 2.000 από 15.226.
    Αύξηση ορίων ηλικίας κατά 2 έτη (και στα ενδιάμεσα στάδια)
    Μείωση 23% σε εφάπαξ.
    Εισφορά 3% σε όσους πήραν υψηλά εφάπαξ μετά το 1995.
    Κατάργηση ειδικών εποχικών επιδομάτων ανεργίας.
    Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και για ασφαλισμένους προ 1993
    Αύξηση στη ΔΕΗ από 1/1/2013.
    Αύξηση εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών 25% (Μάρτιος 2013).
    Ενταξη όλων των ταμείων, χωρίς εξαίρεση, στον ΕΟΠΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΚΑΘΑΡΆ ΧΕΡΙΆ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ..

    Ο Αντώνης Γρέγος πριν εκλεγεί βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή εργαζόταν ως υπάλληλος στο δήμο Θεσσαλονίκης από το 1991, ωστόσο όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπεξαίρεση των 51,4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου δούλευε και ως πορτιέρης σε νυχτερινά μαγαζιά του Παναγιώτη Σαξώνη, ενός εκ των βασικών κατηγορούμενων.

    Σύμφωνα με το Εθνος μάρτυρας κατά την 11η ημέρα της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κατέθεσε πως ο βουλευτής του Νίκου Μιχαλολιάκου, Αντώνης Γρέγος εργαζόταν ως πορτιέρης στα νυχτερινά μαγαζιά του Σαξώνη.

    Χαρακτηριστικά ο υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, Φώτης Σκαμπαρδώνης, ερωτώμενος από συνήγορο κατηγορουμένου να αναφέρει το όνομα υπαλλήλου που εργαζόταν για τον Παναγιώτη Σαξώνη, κατονόμασε τον Αντώνη Γρέγο.

    -Αυτός τι δουλειά έκανε εκεί;

    -«Θα έρθει να καταθέσει»

    -Οχι, δεν θα έρθει. Είναι βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου

    -Δούλευε ως πορτιέρης!.

    -Τον ήξεραν όλοι

    Στη συνέχεια ο μάρτυρας αναφέρθηκε στον Παναγιώτη Σαξώνη, Τον ήξεραν όλοι στον δήμο, είπε, διαψεύδοντας τον ισχυρισμό του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ότι δεν τον γνώριζε ούτε κατ' όνομα.


    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΌΤΙ
    ΤΑ ΣΤΕΡΟΕΙΔΉ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρθρογράφος της διαδικτυακής έκδοσης του «Βήματος» μας θύμισε τι έλεγε ο Α. Σαμαράς, συνεντευξιαζόμενος στη διαδικτυακή τηλεόραση του Χατζηνικολάου, τέσσερις μέρες πριν τις τελευταίες εκλογές:

    «Εχουν γεμίσει οι μετανάστες τα νηπιαγωγεία και οι Ελληνες δεν μπορούν να μπουν στον παιδικό σταθμό. Αυτό τέρμα. Είναι ορισμένα πράγματα που κι εμένα με ενοχλούν όσο εσάς αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε την καραμέλα ότι είναι ρατσισμός».

    Πρέπει να ομολογήσουμε ότι δε θυμόμασταν τη συγκεκριμένη αναφορά, μολονότι θυμόμαστε πολύ καλά πως το αντιμεταναστευτικό μένος, με πινελιές ρατσιστικής υστερίας, ήταν πολύ ψηλά στην προεκλογική ατζέντα της ΝΔ.

    Κατόπιν τούτου μπορούμε να θέσουμε το ερώτημα:

    σε τι διαφέρει ο Σαμαράς από τον Παναγιώταρο; Επί της αρχής και ως προς τον τελικό σκοπό, σε τίποτα (ακόμα και οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Σαμαράς, η βιαιότητα του λόγου, παραπέμπουν σε άνθρωπο ποτισμένο μέχρι το μεδούλι με το ρατσιστικό μίσος).

    Διαφέρουν μόνο στην τακτική. Ο Σαμαράς θέλει να χρησιμοποιήσει το κράτος για να κάνει αυτά που ο Παναγιώταρος θέλει να κάνει με τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου.

    Ομως, αν τα κάνει το κράτος, οι νεοναζί δε θα έχουν κανένα πρόβλημα. Θα πανηγυρίσουν για την έμπρακτη επιβεβαίωση της πολιτικής τους.

    Υπό το φως της παραπάνω δήλωσης Σαμαρά μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης έσπευσε να στείλει φιρμάνι σε όλες τις περιφέρειες, ζητώντας να του στείλουν στατιστικές για τα μεταναστόπουλα που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς.

    Η ερώτηση Παναγιώταρου ήταν απλώς η αφορμή για την προώθηση της ρατσιστικής πολιτικής που είναι κοινή σε ΝΔ και νεοναζί. Μπορεί να ψιλομαζεύτηκε, μετά το ντόρο που ξέσπασε, αυτό όμως δεν σημαίνει πως άλλαξε απόψεις.

    Οι νεοναζί είναι απλώς η «μπρουτάλ» εκδοχή της επίσημης πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση