GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ήρθε η ώρα να πάρουν την χώρα στα χέρια τους οι πατριωτικές δυνάμεις...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/ Η στήλη παρακολούθησε, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες, την συνέντευξη του...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Η στήλη παρακολούθησε, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες, την συνέντευξη του κ. Π. Ρουμελιώτη στο mega channel. Και τι δεν είπε ο άνθρωπος;
Ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έπρεπε να προβάλει τον Απρίλιο του 2010 την ελληνική χρεοκοπία, προκειμένου να...
πιέσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μία καλύτερη για το Ελληνικό λαό λύση του Ελληνικού Δημοσιονομικού Προβλήματος.
Ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λάθος, αφού δεν διέγνωσε ότι το Ελληνικό Δημοσιονομικό Πρόβλημα ήταν τελικά πρόβλημα χρέους και όχι πρόβλημα αξιοπιστίας και φερεγγυότητας.
Ότι από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε ότι έπρεπε να γίνει αναδιάρθρωση (επαναδιαπραγμάτευση) του χρέους.
Είπε και άλλα πολλά ο κ. Π. Ρουμελιώτης. Κατ’ αρχάς ποιος είναι ο κ. Π. Ρουμελιώτης; Τέως υπουργός Εθνικής Οικονομίας, πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και νυν στέλεχος σε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες. Άρα ένας απόλυτα αξιόπιστος εκπρόσωπος της ελληνικής πολιτικοοικονομικής ελίτ.
Πριν όμως από τον κ. Π. Ρουμελιώτη, όλα αυτά τα επιχειρήματα τα είχε αναφέρει και υποστηρίξει και η στήλη, αλλά σχεδόν και όλοι όσοι (πανεπιστημιακοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί κ.λπ.) δημόσια εκφράζουν αντιμνημονιακές θέσεις.
Και ποια ήταν η απάντηση από τον Γιώργο Παπανδρέου και την τότε ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ; Ποια ήταν η απάντηση που έδινε τότε όλη η παρέα του Γιώργου Παπανδρέου, με επικεφαλής πάντα τον φωτισμένο αρχηγό;
Ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλούσαν όλους όσους είχαν αντιμνημονιακή άποψη ως προδότες.
Όμως, όπως αποδεικνύει καθημερινά η ζώσα πραγματικότητα, η χώρα και η δημοκρατική παράταξη καταστράφηκαν επί πρωθυπουργίας και ηγεσίας Γιώργου Παπανδρέου. Σήμερα οι αντιμνημονιακές απόψεις έχουν δικαιωθεί από την ίδια την ζωή. Η χώρα θα αντιμετωπίζει, το 2015 που τελειώνει θεωρητικά το μνημονιακό πρόγραμμα, ένα υπέρογκο χρέος περίπου 500 δις ευρώ. Και εδώ θα ευλογήσουμε τα γένια μας. Πρώτη η στήλη διέγνωσε αυτό το πρόβλημα.
Απλά πράγματα… ότι και να γίνει στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα με την εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος το χρέος των 500 δις ευρώ δεν βγαίνει. Και αυτό το πρόβλημα το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα η τρόικα. Γι’ αυτό και κωλυσιεργεί στη διαδικασία εκταμίευσης της περιβόητης δόσης. Τώρα που τα πήρε όλα (π.χ. αγγλικό δίκαιο κ.λπ.) δεν υπάρχει λόγος να δοθούν τόσα χρήματα στην Ελλάδα. Και αυτό το πρόβλημα το γνωρίζουν και οι διεθνείς κερδοσκόποι που προσπαθούν αυτήν την ώρα να αποσταθεροποιήσουν το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα προκειμένου να οδηγήσουν την χώρα από τον ασφαλέστερο δρόμο στην χρεοκοπία. Ήρθε η ώρα να πάρουν την χώρα στα χέρια τους οι πατριωτικές δυνάμεις!



* μοντάζ "Tο Γρέκι"

1 σχόλιο

  1. τιποτα δεν πηρε η τροικα ολα αυτα καταγγελονται.η εκχωρηση εθνικης κυριαρχιας δε δεσμευει μια νομιμη κυβερνηση να τη θεωρησει ανυπαρκτη.η εθνικη κυριαρχια δεν καταργειται με καμια πλειοψηφια.κανεις δεν εχει δικαιωμα να πουλησει το λαο και το εθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση