GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σιδερόφρακτα πανηγύρια με πολιτειακούς κινδύνους

«Αν μπορέσεις να κερδίσεις το λαό κερδίζεις το βασίλειο, αν χάσεις το λαό χάνεις το βασίλειο» Αυτό είναι ένα απόφθεγμα του Κομφού...


«Αν μπορέσεις να κερδίσεις το λαό κερδίζεις το βασίλειο, αν χάσεις το λαό χάνεις το βασίλειο»
Αυτό είναι ένα απόφθεγμα του Κομφούκιου και κάποιοι στην κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουν εντρυφήσει μόνο σε άλλους μεγάλους στοχαστές της ανατολικής φιλοσοφίας και έχουν τη μπάλα.
Φαίνεται ότι η 28η Οκτωβρίου, από εθνική γιορτή τιμής στους πεσόντες, μνήμης για σημαντικά ιστορικά γεγονότα και παραδειγματισμού για τις επόμενες γενιές, μετατρέπεται σιγά – σιγά σε σιδερόφρακτο και στρατοκρατούμενο πανηγύρι για τους πολιτικούς. Οι οποίοι, όταν τολμούν να βγαίνουν από το σπίτι τους, το κάνουν από ανάγκη και πάντα με τη συνοδεία δεκάδων αστυνομικών.
Φαίνεται όμως ότι στη δημοκρατία στην οποία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όπως μας έμαθαν τόσα χρόνια, για να προστατέψουν τους πολιτικούς χρειάζεται και ο στρατός. Και τι οξύμωρο. Πριν από 72 χρόνια ο ελληνικός στρατός αντιμετώπιζε σθεναρά τους Ιταλούς με νύχια και με δόντια, αλλά σήμερα ο ίδιος στρατός χρησιμοποιείται σαν…. μπράβοι των πολιτικών, σαν σωματοφύλακές τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οργή του κόσμου.
Θα πει κανείς: Ποια οργή, κάτι Συριζαίοι πικραμένοι είναι, ίσως και κάποιοι τρελαμένοι Χρυσαγίτες, δεν είναι μαζική εκδήλωση της οργής του λαού. Ίσως έτσι είναι τα πράγματα, αλλά το θέμα μας δεν είναι η εξέγερση του κόσμου. Αυτή όταν θα γίνει δε θα αφήσει τίποτε πίσω του.
Το πρόβλημα που μας εξοργίζει όσο τίποτε και θα πρέπει να εξοργίζει κάθε δημοκράτη είναι η εικόνα μιας εθνικής εορτής στην κυριολεξία στρατοκρατούμενης. Κοκκινοσκούφηδες της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας είχαν παραταχθεί κατά μήκος της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για να προστατέψουν τους επισήμους από πιθανά επεισόδια. Είχαν σχηματίσει μια απροσπέλαστη αλυσίδα προκειμένου να μην πλησιάσει κανείς τους δύσμοιρους και μόνους πολιτικούς. 
Και με όλο το σεβασμό που έχουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν αυτός, τα μέλη της κυβέρνησης και οι υπόλοιποι πολιτικοί θέλουν να κάνουν πριβέ εορτές ας μας το πουν. Αυτό όμως δεν είναι εθνική εορτή. 
Είναι εξοργιστικό να βλέπει κανείς το στρατό να κατεβαίνει στους δρόμους. 
Και δε μιλάμε μόνο για τους φανερούς στρατιώτες καθώς υπήρξαν και εκατοντάδες καμουφλαρισμένοι κι έτοιμοι να επέμβουν.
Άραγε αρέσει στην πολιτική ηγεσία του τόπου να βρίσκεται η δημοκρατία στο γύψο και κανείς να μην το ομολογεί; Να χρησιμοποιούνται οι φαντάροι μας για προστασία των πολιτικών και των διάφορων επισήμων που νομίζουν ότι έτσι αποτίουν φόρο τιμής; Τι φοβήθηκαν δηλαδή; Εκτροπή; Πήραν στα σοβαρά τον Ψυχάρη που περιμένει ακόμη Χούντα; Ή μήπως είχαν πληροφορίες ότι ο λαός θα βγει και θα τους πάρει με τις πέτρες; Αν δεν το έκανε τώρα είναι σίγουρο ότι θα το κάνει σύντομα.
Εν πάση περιπτώσει, οι πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων 40 ετών ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια της χώρας. Δε μπορεί οι ίδιοι να αποφασίζουν να κατεβάζουν και το στρατό στο δρόμο για να προστατέψει το σαθρό πολιτικό οικοδόμημα που έχτισαν.
Γι’ αυτό η φετινή εθνική επέτειος είναι το ίδιο ντροπιαστική όπως η περσινή με τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη. Διότι καλύτερα να σπας τις καρέκλες και να διώχνεις τους επίσημους από μια γιορτή που δεν είναι άξιοι να παρευρίσκονται, παρά να στέλνεις στρατιώτες να τους προστατεύει. Μεγάλη η ξεφτίλα και δείχνει ξεκάθαρα αυτό που είπε ο Κομφούκιος. Χάνουν το λαό, θα χάσουν και το βασίλειο.
Αριστερός Ψάλτης
Πηγή:kostasxan.blogspot.com

8 σχόλια

  1. Πολύ πίκρα τα κομμούνια..

    τα ναζιστικά κουράδια ΧΑ...

    και ΚΥΡΙΩΣ ο ΚΕΜΑΛΟ-λάγνος, χασισομένος αλκοολικός Μπουτάρης

    Αναπαράσταση απελευθέρωσης στην Θεσσαλονίκη.

    Παρελάσεις σχολείων μπροστά σε χιλιάδες γονείς σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Κραξίματα, φυσίματα στους Συριζ-ΑΝΤΑΡCiΕΣ
    και λοιπούς Σταλινικούς..

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.


    Αλλά...Να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος για την ρατσιστική δήλωση Μπουτάρη περί “γύφτων”...

    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προέβη σε μία άνευ προηγουμένου ρατσιστική πρόκληση, την ημέρα μάλιστα της επετείου του αντιφασιστικού αγώνα. Ένας άνθρωπος που κατέχει τέτοιο αξίωμα, εννοείται ότι δεν μπορεί να επικαλεστει το ακαταλόγιστο.
    Εκτός εάν οι νόμοι σε αυτή την χώρα εφαρμόζονται με κάποια ακατάληπτα ρατσιστικά κριτήρια κατά το δοκούν. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ.
    Να εφαρμοστεί λοιπόν άμεσα ο νόμος. Ορίστε και το δεδικασμένο:

    ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ “ΓΥΦΤΟΥΣ” ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ.
    Τρίτη καταδίκη με αντιρατσιστικό νόμο δικαιώνει μοναχικό αγώνα ΕΠΣΕ.
    Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) χαιρετίζει τη χθεσινή
    καταδίκη από το ΙΑ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Πρόεδρος Άννα Αγγελάτου Μέλη Νικόλαος Ζαγοριάνος – Ελένη Οικονόμου) των στελεχών του «Ελεύθερου Κόσμου» Δημήτριου Ζαφειρόπουλου, Θεόδωρου Γεωργίου (δικάστηκε ερήμην) και Θεόδωρου Χατζηγώγου.


    Θεσσαλονίκη: Ξέσπασαν στη … σημαία οι αναρχοάπλυτοι (φώτο)

    Φθορές στην Ελληνική σημαία που είχε αναρτηθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

    Ούτε η σημαία δεν γλίτωσε.

    Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η σημαία 480 τμ. που είχε αναρτηθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PHRAN ENA @RXIDI OI ANARXOAPLYTOI MPAXALAKIDES AN8ELLHNES SYRIZOTSIPRAIOI.KAI MILANE KAI GIA FASISMO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι σε ύβρεις κατέφυγε ο χικ..
    χικ Μπουτάρης

    Αψιμαχία Άδωνι Γεωργιάδη - Γιάννη Μπουτάρη πριν από λίγο στο φιλόξενο* Mega, με τον Δήμαρχο να κατεβαίνει στο γνώριμο σε αυτόν μονοπάτι των ύβρεων, αφού η απάντησή του ήταν...του επιπέδου "ή είσαι βλάκας ή τον κάνεις", "συμμαζέψτε τον" (ω, τι δημοκράτης!), "λαϊκιστής του κερατά" (ω, τι πολιτισμένος) κι άλλα τέτοια...

    Βεβαίως το ενδιαφέρον θα ήταν να του απαντήσει στο ίδιο ύφος ο βουλευτής. Δηλαδή κάθε φορά που κάποιος δεν συμφωνεί με τον Μπουτάρη, να του απευθύνει παρόμοιους χαρακτηρισμούς.

    Θα γινόταν συμπαθής προφανώς σε αυτούς, που βλέπουν ως "μεγάλη σοφία" κάθε μπούρδα ή ύβρη που εκστομίζει ο γραφικός δήμαρχος
    (ή εκστασιάζονται όταν αποκαλεί "γύφτους" τους Ρομά ο Μπουτάρης, αλλά τρέχουν στα δικαστήρια όποιον άλλο τους αποκαλέσει έτσι!).

    Θα ήταν ενδιαφέρουσα η TV αν κάθε φορά που διαφωνούσαμε με κάποιον, τον στολίζαμε δημοσίως με όποια λέξη κατεβαίνει στο μυαλό μας.

    Άλλωστε είναι πολύ εύκολο: εκεί που μιλάει ο Μπουτάρης να του πετάξει ο άλλος ένα "τι λες μωρή τρελοκοτσιδού;". Δεν θα είχε γέλιο;

    *πώς να μην είναι φιλόξενο το Mega όταν εις εκ των ιδοκτητών του είναι συνεταίρος στο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης,
    με τον υιό Μπουτάρη ;
    =====================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΖΗΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ..ΖΗΤΩ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ,Ο ΚΑΙΑΔΑΣ, Ο ΜΙΑΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ,Ο ΚΑΙΑΔΕΣ ..
    ΕΡΓΕΘΙΤΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Καράογλου "ξεβράκωσε" τον Μπουτάρη! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Κρείττον το σιγάν κυρ Γιάννη!

    Σχολιάζοντας την πρωτοφανή επιτυχία και την εντυπωσιακή συμμετοχή χιλιάδων Θεσσαλονικέων στη «Γιορτή Σημαίας» που διοργάνωσε το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, για να τιμήσει τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση...

    «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες Θεσσαλονικείς που τίμησαν με την παρουσία τους τη “Γιορτή Σημαίας” και παρακολούθησαν από κοντά ένα δρώμενο, που σκοπό είχε να αναδείξει τα ιστορικά σημεία και γεγονότα που σημάδεψαν την απελευθέρωση της πόλης μας πριν από έναν αιώνα.
    Η μαζική τους παρουσία αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση σε όσους ατυχώς εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η Θεσσαλονίκη δεν απελευθερώθηκε, αλλά παραδόθηκε στον Ελληνικό Στρατό.

    Αν μη τι άλλο η παραπάνω άποψη αποτελεί ύβρη για τους χιλιάδες Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες που χάρισαν τη ζωή τους στην πατρίδα, για να μπορούμε εμείς σήμερα να αναπνέουμε τον αέρα της ελευθερίας και η Θεσσαλονίκη να μην ονομάζεται… Σελανίκ.

    Όσον αφορά στις ατυχείς δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ότι το Υπουργείο προχώρησε στη διοργάνωση των εκδηλώσεων “αποφασίζοντας και διατάσσοντας”, θα ήθελα να επισημάνω πως ευτυχώς για την αλήθεια, “τα γραπτά… μένουν”.

    Πρώτον: Με έγγραφό του στις 2 Οκτωβρίου 2012, με αριθμό Πρωτοκόλλου 738, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ενημέρωσε, ως όφειλε, το Δήμο Θεσσαλονίκης για το πλήρες πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που επρόκειτο να διοργανώσει στις 25, 26 και 27 του ίδιου μήνα. Οι λογικές του “αποφασίζουμε και διατάζουμε” που επικαλείται ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι ξένες προς εμένα, καθώς προσωπικά με ενδιαφέρουν η ενημέρωση και η συνεργασία. Έτσι έχω μάθει και έτσι πορεύομαι στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου σταδιοδρομία.

    Δεύτερον: Σε έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης (με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 2012 και με αριθμό Πρωτοκόλλου 6318), σχετικά με την άδεια που ζητήσαμε για την ανάρτηση λαβάρων, σημαιών και θυρεών σε διάφορα σημεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος κλείνει την επιστολή του αναφέροντας τα εξής: “Ευχόμενοι κάθε επιτυχία στη διοργάνωσή σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για ότι άλλο χρειαστεί”.

    Τρίτον: Σε έγγραφο της 15ης Οκτωβρίου 2012 και με αριθμό Πρωτοκόλλου 6436 προς το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Χασδάϊ Καπόν ανέφερε ότι η υπηρεσία του “ανταποκρινόμενη άμεσα” στο κάλεσμά μας, βρισκόταν στην “ευχάριστη θέση” να μας απαλλάξει “από την καταβολή τελών διαφήμισης για τις αφίσες που θα αναρτηθούν στην πίσω επιφάνεια ορισμένων λεωφορείων του ΟΑΣΘ, για την προβολή των εκδηλώσεων: “Έκθεση Κειμηλίων και Γιορτή σημαίας: στα βήματα των ελευθερωτών”.

    Τέλος στις 18 Οκτωβρίου 2012 και σε έγγραφο από το γραφείο Δημάρχου, με αριθμό Πρωτοκόλλου 6318, το οποίο επίσης υπογράφει ο κ. Μπουτάρης, μας ενημέρωσαν πως εγκρίθηκε το αίτημα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης για την παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους και της περιοχής της παραλίας κοντά στον Λευκό Πύργο το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, “για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στα πλαίσια εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θράκης”.

    Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω το αρχαίο ρητό: “Κρείττον το σιγάν” και να τονίσω πως στη δύσκολη εποχή που βιώνει η κοινωνία μας, οφείλουμε να στέλνουμε μηνύματα ενότητας και όχι φθηνών εντυπωσιασμών».
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οσοι μπορειτε εγκαταλειψτε τη χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. EPREPE TO KRATOS NA EIXE PAREI TA METRA TOU APO POLLY PRIN KAI NA PROSTATEUEI TOUS POLITES TOU APO AUTA TA APOVPASMATA.OI 4 AN8ROPOI STHN MARFIN AN TO KRATOS EKANE SWSTA THN DOULIA TOU DEN 8A TOUS EKEGAN ZWNTANOUS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΑΡ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ 3%, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤ3 ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΤΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ !

    ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟ ΛΑΟΣ, ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΥΣ !

    ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΗΧΗΡΗ ΠΤΩΣΗ, ΕΝΩ Η Χ.Α , ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ 15 %, ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔΟΥΛΑ !
    ΟΙ ΑΝΕΛ ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ ΣΤΟ 10% ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΝΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση