GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελίες για αδιαφάνεια του δικαστικού συστήματος στο Ιράκ

Η μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Watch κατήγγειλε σήμερα την «αδιαφάνεια» του δικαστικού συστήματος στο Ιράκ, όπου από την αρχή ...

Η μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Watch κατήγγειλε σήμερα την «αδιαφάνεια» του δικαστικού συστήματος στο Ιράκ, όπου από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει 119 εκτελέσεις, ζητώντας να σταματήσει η εφαρμογή της θανατικής ποινής στη χώρα αυτή.
Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας τους τελευταίους μήνες για μορατόριουμ στις εκτελέσεις, το Ιράκ έχει προχωρήσει στην εκτέλεση 119 ανθρώπων από την 1η Ιανουαρίου. Μάλιστα οι 23 από αυτούς εκτελέστηκαν τις τελευταίες έξι ημέρες.
«Η επιμονή που επιδεικνύουν οι ιρακινές αρχές συνεχίζοντας αυτή τη σκανδαλώδη σειρά των εκτελέσεων, αρνούμενες να αποκαλύψουν και την παραμικρή πληροφορία, υπογραμμίζει την αδιαφάνεια και την ανησυχητική φύση του ιρακινού δικαστικού συστήματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζο Στορκ, ο αναπληρωτής διευθυντής της HRW για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
Στην ανακοίνωσή της η HRW καλεί τη Βαγδάτη να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των θανατοποινιτών, τους χώρους όπου κρατούνται, το είδος των εγκλημάτων που διέπραξαν, τις αποδείξεις που υπάρχουν εναντίον τους αλλά και λεπτομέρειες για όλες τις εκτελέσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
«Αντί να εκτελεί ανθρώπους, το Ιράκ θα ήταν προτιμότερο να βελτιώσει το δικαστικό σύστημα και τις υπηρεσίες ασφαλείας ώστε να προστατεύσεις τους πολίτες του από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πρόκειται να αυξηθούν», υπογράμμισε ο Στορκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση