GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: «Ρόμνεϊ, μην εκμεταλλεύεσαι τον θάνατο του γιου μου για ψήφους!»

Μητέρα θύματος από την επίθεση στη Βεγγάζη εναντίον του ρεπουμπλικανού υποψήφιου Ο πεζοναύτης Γκλεν Ντόχερτι που σκοτώθηκε κατά ...

Μητέρα θύματος από την επίθεση στη Βεγγάζη εναντίον του ρεπουμπλικανού υποψήφιου
Ο πεζοναύτης Γκλεν Ντόχερτι που σκοτώθηκε κατά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη
 
Μένεα πνέει εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ, η μητέρα του πεζοναύτη Γκλεν Ντόχερτι ο οποίος σκοτώθηκε κατά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη.
Σύμφωνα με την Μπάρμπαρα Ντόχερτι, ο Ρόμνεϊ μνημονεύει διαρκώς, στις προεκλογικές του ομιλίες, το όνομα του νεκρού στρατιώτη, προσπαθώντας προφανώς να καπηλευτεί το θάνατό του για ψηφοθηρικούς λόγους.
«Δεν εμπιστεύομαι τον Ρόμνεϊ και θα πρέπει να σταματήσει να βάζει τη δολοφονία του γιου μου μέσα στην πολιτική του ατζέντα», δήλωσε οργισμένη η Ντόχερτι σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, προσθέτοντας πως «είναι λάθος να χρησιμοποιεί το όνομα των γενναίων αυτών ανθρώπων [σ.σ: εννοεί τους τέσσερις Αμερικανούς που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση ], οι οποιοι υπερασπίζονταν την ελευθερία, προκειμένου να υποβαθμίσει τον πρόεδρο Ομπάμα».

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης μνημόνευσε τρεις φορές, την τελευταία εβδομάδα, το όνομα του άτυχου πεζοναύτη: την πρώτη σε μια ομιλία του στην Αϊόβα, λέγοντας πως «ο Ντόχερτι, [είναι αξιέπαινος επειδή] όταν είδε τον κίνδυνο να έρχεται, αντί να τρέξει μακριά του, έπεσε καταπάνω του», ενώ σε άλλες δυο περιπτώσεις θυμήθηκε μια σύντομη συνάντηση που ειχε με τον Γκλεν, προ ετών, σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι.

«Ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ εμπνέεται από τη ανάμνηση της συνάντησής του με τον Γκλεν Ντόχερτι και ήθελε να μοιραστεί την εμπειρία αυτή με το κοινό του, αλλά σεβόμαστε την επιθυμία της κυρίας Ντόχερτι [να σταματήσουμε τις αναφορές στο όνομά του]», ήταν η λακωνική δήλωση του επιτελείου του Ρόμνεϊ.
Στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων συνεχίζονται οι ακροάσεις γύρω από την κατάσταση στη Βεγγάζη πριν από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν, εκτός του Ντόχερτι, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Λιβύη, Κρίστοφερ Στίβενς και οι διπλωματικοί υπάλληλοι Σιν Σμιθ και Τιρόν Γουντς.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση