GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη συριακή μεθόριο κατευθύνονται τουρκικά μαχητικά

Νωρίτερα η Συρία βομβάρδισε τη συνοριακή πόλη Αζμαρίν   Τουρκικά μαχητικά απογειωθήκαν από βάση της χώρας και κατευθύνονται στη...

Νωρίτερα η Συρία βομβάρδισε τη συνοριακή πόλη Αζμαρίν
 
Τουρκικά μαχητικά απογειωθήκαν από βάση της χώρας και κατευθύνονται στη μεθόριο με τη Συρία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Νωρίτερα, συριακά ελικόπτερα είχαν βομβαρδίσει θέσεις στην μεθοριακή πόλη Αζμαρίν.
Η ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με την Συρία καλά κρατεί με τον Ταγίπ Ερντογάν να εμμένει ότι το αεροσκάφος της Syrian Air που εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στην Άγκυρα -ένα 24ωρο νωρίτερα- μετέφερε ρωσικό πολεμικό υλικό προς τη Συρία.
Τα πυρομαχικά, διευκρίνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προορίζονταν για το συριακό υπουργείο Άμυνας.
Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, που είχε υποστηρίξει ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να σταματήσει τις παράνομες μεταφορές όπλων μέσα από τον εναέριο χώρο της.
Μία εβδομάδα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε απευθύνει ένα ακόμα πιο αυστηρό μήνυμα στη Συρία του Μπασάρ αλ Ασαντ, λέγοντας ότι «δεν απέχουμε και πολύ από τον πόλεμο».
«Μοιραίο λάθος να δοκιμάσετε την ισχύ μας» ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο μετά και την καταδίκη της Συρίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το επεισόδιο με την οβίδα που σκότωσε πέντε ανθρώπους στην τουρκική επαρχιακή πόλη Ακτσάκαλε.
«Δεν μας ενδιαφέρει ο πόλεμος, αλλά ούτε απέχουμε πολύ. Το έθνος έφθασε εδώ που είναι έχοντας περάσει από διηπειρωτικούς πολέμους» διεμήνυσε ο Ερντογάν μιλώντας ενώπιον πλήθους στην Κωνσταντινούπολη.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση