GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρώσοι εξήγαγαν στρατιωτική τεχνολογία από τις ΗΠΑ

Ενώπιον των δικαστικών αρχών της Νέας Υόρκης οδηγήθηκαν σήμερα έντεκα άτομα ρωσικής καταγωγής στα οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες, για τ...

Ενώπιον των δικαστικών αρχών της Νέας Υόρκης οδηγήθηκαν σήμερα έντεκα άτομα ρωσικής καταγωγής στα οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες, για την παράνομη εξαγωγή στρατιωτικής τεχνολογίας στη Ρωσία.
«Αυτοί οι άνθρωποι κατηγορούνται για εξαγωγή εξαρτημάτων μικροηλεκτρονικής, τα οποία υπόκεινται σε αυστηρούς κυβερνητικούς ελέγχους λόγω της ενδεχόμενης χρήσης τους σε μεγάλο αριθμό στρατιωτικών συστημάτων, κυρίως ραντάρ και συστήματα παρακολούθησης, και συστήματα για την καθοδήγηση όπλων και την ανατιναξή τους», διευκρινίζει σε ανακοίνωση της η ομοσπονδιακή εισαγγελέας του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, Λορέτα Λίντς.
Οι κατηγορούμενοι είναι όλοι μέλη ενός δικτύου εφοδιασμού που λειτουργούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση εξήγε αυτά τα εξαρτήματα από τις ΗΠΑ στο στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας.
Μεταξύ των κατηγορουμένων, που συνελήφθησαν χθες και σήμερα, είναι και ένας «μη δηλωμένος» ρώσος πράκτορας ο Αλεξάντερ Φισένκο, 46 ετών, ιδιοκτήτης και διευθυντής δύο εταιρειών -της Arc Electronics που εδρεύει στο Χιούστον, και της Apex System που εδρεύει στη Μόσχα- μέσω των οποίων γινόταν το λαθρεμπόριο, αποσαφηνίζει η εισαγγελέας του Μπρούκλιν.
Ο Φισένκο έφθασε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1994, και απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα το 2003.
Οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει επίσης αρκετές έρευνες στα σπίτια πολλών από τους κατηγορουμένους, καθώς και σε πολλούς επαγγελματικούς χώρους και έχουν κατασχέσει πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε πέντε τράπεζες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση