GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνδυνος κατάθλιψης από την πολλή τηλεόραση

Όσοι βλέπουν πολλή τηλεόραση διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβα...

Όσοι βλέπουν πολλή τηλεόραση διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οι οποίοι παρακολούθησαν σχεδόν 50.000 γυναίκες επί 14 χρόνια. Αντιθέτως, όσοι είναι δραστήριοι, προστατεύονται από αυτήν.
Όπως γράφουν στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας», οι εθελόντριες τους συμπλήρωναν κάθε δύο χρόνια ειδικά ερωτηματολόγια για το πόσο συχνά περπατούσαν, έκαναν ποδήλατο, έτρεχαν ή κολυμπούσαν, καθώς και για το πόσες ώρες έβλεπαν τηλεόραση…
Ταυτοχρόνως, απαντούσαν σε ερωτήσεις για την ψυχική τους διάθεση, τα τυχόν συμπτώματα κατάθλιψης που ανέπτυξαν και το αν έπαιρναν φάρμακα γι’ αυτήν.
Με βάση τις απαντήσεις τους, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο πιο καθιστικός ήταν ο τρόπος ζωής τους τόσο περισσότερο κινδύνευαν να εκδηλώσουν κατάθλιψη, ενώ αντιθέτως όσο πιο δραστήριες ήταν τόσο λιγότερο κινδύνευαν.
Στην πραγματικότητα, οι εθελόντριες που γυμνάζονταν πολύ (επί 90 λεπτά ή περισσότερο κάθε μέρα) είχαν κατά 20% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη σε σύγκριση με όσες γυμνάζονταν λιγότερο από 10 λεπτά την ημέρα.
Αντίστοιχα, όσες έβλεπαν τηλεόραση επί 3 ή περισσότερες ώρες την ημέρα, είχαν κατά 13% υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης σε σύγκριση με όσες έβλεπαν σπανίως ή καθόλου τηλεόραση.
Όπως εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μάικλ Λούκας, ερευνητής στην Σχολή Δημοσίας Υγείας του πανεπιστημίου, το γενικό συμπέρασμα της μελέτης είναι πως η καθιστική ζωή μπορεί να προκαλέσει μια σειρά συναισθηματικών και σωματικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με την κατάθλιψη.
Η καθιστική ζωή, από την πλευρά της, ασκεί ωφέλιμη επίδραση στην αυτοεκτίμηση, στην αίσθηση ελέγχου και στα επίπεδα των ενδορφινών (είναι οι φυσικές ορμόνες της ευεξίας του οργανισμού).
Τα ευρήματα αυτά εξήχθησαν αφού πρώτα οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες κινδύνου για κατάθλιψη, όπως η κατάσταση της υγείας.
Τα νέα ευρήματα συμφωνούν με εκείνα προγενέστερων μελετών, που έχουν δείξει ότι η συστηματική άσκηση είναι σημαντική για καλή ψυχική διάθεση.
Πηγή:tanea

3 σχόλια

  1. "ΣΦΑΓΗ" ετοιμάζουν οι 3 καβαλέρος, αφού υποχρεώσουν τους βουλευτές τους να ψηφίζουν τα ΑΘΛΙΑ μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ.
    Υπουργοί και βουλευτές των τριών κομμάτων θα διαγραφούν ή θα παραμεριστούν για να τακτοποιήσουν οι 3 "ηγέτες" τους παρατρεχάμενους κολλητούς. Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, αφού τους ταπεινώσουν με το "ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ" και μετά θα τους εξαφανίσουν πολιτικά !
    Δύσκολα τα πράγματα για τα "μπακογιαννάκια" και τα "καραμανλάκια" στη ΝΔ ! Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βενιζέλος είναι εξοργισμένος με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και τον Κουβέλη υπάρχει παγωμάρα στα 3 κόμματα. Προβληματισμός και στη ΝΔ γιατί σήμερα άρχισαν πιο έντονες αποδοκιμασίες προς βουλευτές της ΝΔ, ενώ στην άφιξη του Άξιον Εστί οι χιλιάδες πιστών δεν χειροκρότησαν τους κυβερνητικούς υπουργούς και βουλευτές, ενώ ακούγονταν και αρνητικά σχόλια γι' αυτούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ, Η ΜΙΣΗ ΝΔ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ.
    ΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    Η ΜΙΣΗ ΔΗΜΑΡ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ, ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ.

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. σου αρέσει το μπουκάλι στην κωλοτρυπίδα σου ...εε........!!



    το ΠΑ$$ΟΚ είναι πάντα ΕΔΩ.

    απλώς, τώρα τελευταία το λένε και..£ΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση